Νέες εκπαιδευτικές δράσεις Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών 2011-2012

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών που λειτουργεί με επιτυχία στην Πανεπιστημιούπολη, από το Μάιο 2009, συνεχίζει δυναμικά τη λειτουργία του και για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων χρόνων λειτουργίας του, επισκέφθηκαν το Μουσείο και συμμετείχαν στις δράσεις του περισσότερα από 35.000 άτομα, μεγάλο ποσοστό εκ των οποίων αποτελούν μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Πάτρα, το Νομό Αχαΐας, τη Δυτική Ελλάδα, αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας  συνεχίζει δυναμικά τη λειτουργία της έκθεσης «Οι τηλεπικοινωνίες στη ζωή μας», και της περιοδικής έκθεσης γεωλογικής φωτογραφίας «Γεωτεχνήματα 2», που εγκαινιάστηκε το Μάϊο και θα λειτουργήσει έως τις 18 Νοεμβρίου 2011. Οι επόμενες περιοδικές εκθέσεις θα ανακοινωθούν αργότερα.
Από τη νέα σχολική χρονιά, εκτός της Εκπαιδευτικής Ξενάγησης στη μόνιμη έκθεση, οι εκπαιδευτικοί  θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τις παρακάτω εκπαιδευτικές δράσεις διάρκειας, από 1-2 ώρες:
Για την Α/βάθμια εκπαίδευση:
1.       Το ταξίδι της φωνής για το Νηπιαγωγείο και την Α και Β Δημοτικού
2.       Η επικοινωνία παλιά και σήμερα για την Γ και Δ Δημοτικού
3.       Μαθαίνω πώς λειτουργεί ο τηλέγραφος για την Ε και ΣΤ Δημοτικού
4.       Μαθαίνω πώς λειτουργεί το τηλέφωνο για την Ε και ΣΤ Δημοτικού
5.       Κυκλοφορώ με ασφάλεια στο διαδίκτυο για την Δ, Ε και ΣΤ Δημοτικού
 
Για τη Β/βάθμια Εκπαίδευση:
1.       Μαθαίνω πώς λειτουργεί ο τηλέγραφος για το Γυμνάσιο
2.       Μαθαίνω πώς λειτουργεί το τηλέφωνο για το Γυμνάσιο και το Λύκειο
3.       Μαθαίνω πώς λειτουργεί το κινητό τηλέφωνο για το Γυμνάσιο και το Λύκειο
4.       Κυκλοφορώ με ασφάλεια στο διαδίκτυο για το Γυμνάσιο
 
Μέχρι τις 18 Νοεμβρίου 2011 εκπαιδευτικές δράσεις για την Α/βάθμια και Β/βάθμια Εκπαίδευση στην περιοδική έκθεση γεωλογικής φωτογραφίας  «Γεωτεχνήματα 2».
Οι εκπαιδευτικές δράσεις του ΜΕΤ ξεκινούν τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011. Η είσοδος και η συμμετοχή σε όλες τις  Δράσεις του είναι δωρεάν. Το Μουσείο είναι ανοιχτό στο κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή, από  τις  09.00-14.00, εκτός από τις επίσημες αργίες. Είναι προσβάσιμο σε άτομα με κινητικά προβλήματα.
Για τη συμμετοχή στις εκπαιδευτικές δράσεις του ΜΕΤ του Πανεπιστημίου Πατρών, είναι απαραίτητη η τηλεφωνική επικοινωνία με το προσωπικό του Μουσείου για να καθοριστεί η ημερομηνία και ώρα της επίσκεψης, στα τηλέφωνα 2610 996732, 969972, 969973.

Υπεύθυνος: 
Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας
E-mail: 
Τηλέφωνο: 
2610996732
Fax: 
Οργανική Μονάδα: 
Χρήστες: