Ανακοίνωση τροπολογίας του Ν 4009/11

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 
Στο σύνδεσμο http://www.minedu.gov.gr/grafeio-typou/deltia-typoy/07-10-11-katathesi-tropologias-gia-tin-efarmogi-toy-nomoy-gia-tin-anotati-ekpaideysi.html θα βρείτε την τροπολογία που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στη Βουλή. Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου.
 
 
Δελτίο Τύπου                                             07/10/2011
 
Κατάθεση τροπολογίας για την εφαρμογή του νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση
 
Ενόψει της εφαρμογής του νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση είναι απολύτως αναγκαίο να δοθούν διευκρινίσεις προς αποφυγή κάθε παρανόησης στην πρώτη εφαρμογή του νόμου. Στο πλαίσιο αυτό κατατέθηκε, σήμερα 07/10/2011, τροπολογία, που προβλέπει ότι:
1.  Ο αριθμητικός περιορισμός του Συμβουλίου για τα μέλη των Σχολών επεκτείνεται και για τα Τμήματα στα ΑΕΙ όπου συνυπάρχουν Σχολές και Τμήματα ή μόνο Τμήματα, μέχρι τη δημιουργία Σχολών  σύμφωνα με το νέο νόμο.
2. Παρέχεται εξουσιοδότηση στον Υπουργό Παιδείας - μέχρι την έκδοση εσωτερικού κανονισμού και Οργανισμού από κάθε Ίδρυμα - να περιγράψει για τη μεταβατική αυτή περίοδο τις τυπικές διαδικασίες διενέργειας των εκλογών, οι οποίες λαμβάνουν χώρα με την ευθύνη των πενταμελών επιτροπών και του κάθε Ιδρύματος.

Υπεύθυνος: 
Γραμματεία Πρυτανείας
Τηλέφωνο: 
Fax: 
Οργανική Μονάδα: