Συνάντηση με θέμα: Western Balkans Platform on Education and Training.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετείχε στην εκδήλωση με θέμα: «Western Balkans Platform on Education and Training: Cooperation Opportunities in Erasmus+» που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EACEA) στην Αθήνα 17-18 Ιανουαρίου 2014.

Στην εκδήλωση έγινε εκτενής παρουσίαση βασικών δράσεων του νέου διευρυμένου προγράμματος Erasmus+  και οι δυνατότητες συμμετοχής σε αυτές των πανεπιστημίων από τις χώρες της Αλβανίας, Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Κοσσόβου, Κροατίας, ΠΓΔΜ και Σερβίας.

 

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν  τα προγράμματα «Capacity Building and Cooperation in Higher Education», που είναι η συνέχεια του γνωστού Tempus, τα Κοινά Μεταπτυχιακά Προγράμματα (Joint Master Programmes),  οι δράσεις Marie Skłodowska Curie για κοινά διδακτορικά και ερευνητικές υποτροφίες και οι δράσεις Jean Monnet.

 

Στην ιστοσελίδα επισυνάπτεται ο πίνακας με τους συμμετέχοντες από τα πανεπιστήμια των δυτικών Βαλκανίων,  σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε σε κοινές προτάσεις χρηματοδότησης.

 

Ενδιαφέρον για συνεργασία, κυρίως στις οικονομικές επιστήμες, εκδήλωσε το πανεπιστήμιο της Νις, Σερβία και τα αλβανικά πανεπιστήμια σε προγράμματα “Capacity Building”.

 

Σχετικές ιστοσελίδες: http://ec.europa.eu/education/policy/international-cooperation/balkans_en.htm  

Επισυναπτόμενα: 
Υπεύθυνος: 
κ. Ελένη Γεωργουδάκη
Τηλέφωνο: 
2610 997987
Fax: 
2610 994441
Κατηγορία: 
Χρήστες: