Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φιλοσοφικού Δοκιμίου

Για τρίτη κατά σειράν χρονιά πραγματοποιείται φέτος στις 28/29 Μαρτίου 2014 στο Πανεπιστήμιο Πατρών ο τελικός διαγωνισμός του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου, που διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών, το Τμήμα Φιλοσοφίας σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδας) του Πανεπιστημίου του Harvard και την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία.

Θέμα και ειδικότερες περιοχές του Διαγωνισμού:

«Το φιλοσοφικό πρόβλημα της γνώσης»
 Θεαίτητος του  Πλάτωνα - Στοχασμοί του Ντεκάρτ.

Στον διαγωνισμό θα λάβουν μέρος είκοσι μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν μεταξύ συνολικά άνω των 450 που είχαν δηλώσει συμμετοχή στον προκριματικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε πανελλήνια στις 15 Φεβρουαρίου, και οι οποίοι θα έρθουν στην Πάτρα συνοδευόμενοι από καθηγητές τους. Οι νικητές θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στην Βίλνιους της Λιθουανίας.

Κατά την Τελετή Βράβευσης του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014 και ώρα 14.00 στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου θα μιλήσει η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μυρτώ Δραγώνα - Μονάχου για τη σημερινή σημασία της εμβληματικής μορφής του Σωκράτη. 

Υπεύθυνος: 
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Εκδηλώσεων
Τηλέφωνο: 
Fax: