Σύνδεση με τα προηγούμενα Πανεπιστημιακή Ενημέρωση: 2000-2005

 Στο Πανεπιστήμιο Πατρών την περίοδο 2000-2005 εκδιδόταν το Περιοδικό «Πανεπιστημιακή Ενημέρωση», μηνιαίο έντυπο, έγχρωμο σε μικρό σχήμα που κάλυπτε τη ζωή και τις δραστηριότητες του Πανεπιστημίου μας.

To @up είναι μια συνέχεια εκείνης της προσπάθειας με άλλο ύφος σε άλλους πιο δύσκολους καιρούς βέβαια. Η Πανεπιστημιακή Ενημέρωση ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2000 επί πρυτανείας Νικολάου Ζούμπου. Η προϊσταμένη τότε του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων κ. Εφη Αναλυτή είχε τη γενική φροντίδα για την έκδοση. Το περιοδικό ήταν πολύ δημοφιλές ανάμεσα στο προσωπικό και πολλοί έχουν κρατήσει στο αρχείο τους παλιά τεύχη, ανάμνηση εκείνης της περιόδου. Το περιοδικό ήταν πλούσιο σε φωτογραφίες, στις οποίες αναγνωρίζει κανείς άτομα που είναι ακόμη δραστήρια στα κοινά του Πανεπιστημίου μας. Φυλλομετρήσαμε το τελευταίο τεύχος (αριθμ.39) που κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2005 (πρυτανεία Χρήστου Χατζηθεοδώρου). Το τεύχος περιλάμβανε στοιχεία δραστηριότητας του Γραφείου Διασύνδεσης, την αναγόρευση του Α. Φωκά ως επίτιμου διδάκτορα μαθηματικών, νέα από τις γιορτές των Χριστουγέννων, με φωτογραφικό ρεπορτάζ, ειδήσεις από το ράλλυ ηλιακών αυτοκινήτων «Φαέθων», ρεπορτάζ από το 6ο διεθνές συνέδριο Ιατρικής Χημείας, όπου τιμήθηκε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Βοστώνης Χ. Γαβράς, σημερινός πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου μας, άρθρο για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο ραδιοφωνικό σταθμό, ρεπορτάζ από την εκδήλωση «Αρετών Ανωτέρα» που οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο και τη Μητρόπολη Πατρών, τη γιορτή της 25ης Μαρτίου, και άλλα.

Μάθαμε ότι γίνεται προσπάθεια μαζί με την ψηφιοποίηση του αρχείου του Πανεπιστημίου Πατρών να ψηφιοποιηθούν και τα τεύχη του περιοδικού για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.