Ο Δεκέμβριος 2014 στο Πανεπιστήμιο

 • 3 Δεκεμβρίου 2014, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών (ΣΠΚ ΠΠ), ο Σύλλογος Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, το Danςarte Κέντρο Χορού και Τεχνών της Τατιάνας Λοβέρδου, το Χοροθέατρο Δαγίπολη και η Χορωδία Επτανησίων Πάτρας διοργανώνουν μια μουσικοχορευτική παράσταση με τη συμμετοχή ατόμων αρτιμελών και με αναπηρία , με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με τίτλο «Πέρα από τα Σύνορα». Ώρα έναρξης: 18:00.
 • 4-6 Δεκεμβρίου 2014, στο ΣΠΚ ΠΠ, η Ελληνική Εταιρεία Πολυμερών και το ΔΠΜΣ στην Επιστήμη και Τεχνολογία Πολυμερών διοργανώνει το 10o Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Πολυμερών. Ώρα έναρξης: 08:15.
 • 5-7 Δεκεμβρίου 2014, στο συνεδριακό χώρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αχαΐας,  διοργανώνεται το 1o Start up Weekend με θέμα «Έλα με μια Επιχειρηματική ιδέα, Φύγε με την ομάδα που θα την υλοποιήσετε». Οι συμμετέχοντες που μπορεί να είναι από κατασκευαστές και μηχανικοί έως και φοιτητές σχηματίζουν ομάδες και σχεδιάζουν πρωτότυπα projects, τα οποία εξελίσσουν κατά τη διάρκεια του τριημέρου, στο πλαίσιο οργανωμένων εργαστηρίων και καθοδήγησης από ειδικούς στους τομείς των business consulting και marketing. Στο τέλος της διοργάνωσης παρουσιάζουν την πρόοδο των εργασιών τους στο κοινό, καθώς και σε μία επιτροπή αξιολόγησης, με μέλη που προέρχονται από το χώρο των επιχειρήσεων, του marketing, της πληροφορικής, αλλά και από πιθανούς μελλοντικούς συνεργάτες και χορηγούς. Ώρα έναρξης: 17:00.
 • 7 Δεκεμβρίου 2014, στο ΣΠΚ ΠΠ, το εργαστήριο Θεωρητικών Επιστημών του Παιδαγωγικού τμήματος και το Εργαστήριο Παλαιογραφίας του τμήματος Φιλολογίας διοργανώνουν, στα πλαίσια των εορτασμών των 50 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών, Ημερίδα με θέμα «Τα βυζαντινά και μεταβυζαντινά χειρόγραφα των Ιερών Μονών Ταξιαρχών Αιγίου». Ώρα έναρξης: 11:00.
 • 9 Δεκεμβρίου 2014, στο ΣΠΚ ΠΠ, το τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής διοργανώνει την τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών του τμήματος. Ώρα έναρξης: 11:00.
 • 9 Δεκεμβρίου 2014, στο ΣΠΚ ΠΠ, το τμήμα Χημικών Μηχανικών διοργανώνει Ημερίδα για την παρουσίαση του Προγράμματος «Horizon 2020» με θέμα: «Νανοτεχνολογία, προηγμένα υλικά και παραγωγή, Βιοτεχνολογία». Ώρα έναρξης: 10:00.
 • 12-13 Δεκεμβρίου 2014, στο ΣΠΚ ΠΠ, το Ογκολογικό Τμήμα Παθολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο κλινικής Ογκολογίας.
 • 13 Δεκεμβρίου 2014, στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Εθελοντισμός και Πολιτισμός», η οποία θα περιλαμβάνει ομιλίες και συναυλία από το σχήμα A Companhia Artistica  (Πόλυ Νικολοπούλου: soprano, Μαρουτσέλλα Γασπαρινάτου: mezzosoprano). 
 • 14-15 Δεκεμβρίου 2014, στο ΣΠΚ ΠΠ, η κίνηση Νέων Ευρωπαίων Μηχανικών Best Patras διοργανώνει τον ετήσιο διαγωνισμό Μηχανικής Best Patras. Ώρα έναρξης: 8:00.
 • 15 Δεκεμβρίου 2014, στο ΣΠΚ ΠΠ, το 33ο Φεστιβάλ Πάτρας διοργανώνει το Ballet Gala: Russian Soloists Ballet Stars. Τιμές εισιτηρίων: πλατεία €30, εξώστης €25,παιδικό €25. Ώρα έναρξης: 20:00.
 • 16 Δεκεμβρίου 2014,στο ΣΠΚ ΠΠ, η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών, διοργανώνει τη ζωντανή μετάδοση της παράστασης μπαλέτου «Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων» του C. Wheeldon από τη Royal Opera House. Ώρα έναρξης: 21:15.
 • 17 Δεκεμβρίου 2014, στο ΣΠΚ ΠΠ, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση πάνω στο έργο του ΚΕΔΜΟΠ με θέμα «Δεύτερη γνωριμία ασθενών-δωρητών μυελού των οστών». Ώρα έναρξης: 14:30. Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί, σε συνέχεια της πρωινής εκδήλωσης, βράβευση-τίμηση των μελών του ΚΕΔΜΟΠ και μουσική εκδήλωση. Ώρα έναρξης: 20:30.
 • 20 Δεκεμβρίου 2014, στο ΣΠΚ ΠΠ, η Πολυφωνική χορωδία Πάτρας διοργανώνει το «Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο».Ώρα έναρξης: 20:30. Πριν την κύρια συναυλία θα πραγματοποιηθεί προσυναυλιακή μουσικοθεατρική εκδήλωση. Ώρα έναρξης: 18:45. Τιμές εισιτηρίων: για την προσυναυλιακή εκδήλωση €5 και για το Χριστουγεννιατικο Κοντσέρτο: πλατεία €20, εξώστης, φοιτητικό, παιδικό, ανέργων €15.
 • 29 Δεκεμβρίου 2014, στο ΣΠΚ ΠΠ, ο Σύλλογος «Μαχητές» διοργανώνει μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Όνειρα γλυκά».  Ώρα έναρξης: 21:00