Οι "πράσινοι" εθελοντές του Πανεπιστημίου Πατρών

Εθελοντής.... Μία λέξη, χίλια νοήματα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ετυμολογικά προέρχεται από το ρήμα ἐθέλω που σημαίνει θέλω-επιθυμώ. Έτσι, για να μπορεί κάποιος να γίνει εθελοντής απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δυνατή φλόγα της θέλησης που θα τρέφει μέσα του για να εκτελέσει ανιδιοτελώς αυτά που πραγματικά θέλει.
Βέβαια, με μία δεύτερη προσέγγιση η "αναγκαιότητα" του εθελοντισμού εστιάζεται στην έκφραση των επιθυμιών μας. Αυτό και μόνο αρκεί για να αναζητήσει ο καθένας την ταυτότητά του και έτσι να βρει τον καλύτερό του εαυτό. Ένα καμπανάκι ενεργοποίησης απλά είναι αρκετό για να πάρουν σάρκα και οστά όλα όσα ονειρευόμαστε, φανταζόμαστε, χρειαζόμαστε και φυσικά θέλουμε με όλη μας τη ψυχή. Με τον εθελοντισμό στρέφονται προς το κοινωνικό σύνολο οι σκέψεις και οι ανησυχίες μας με μοναδικό σκοπό να μετατραπεί μεμιάς ο κόσμος σε καλύτερο, όπου τα όνειρά μας δε μένουν απατηλά και δε μένουν ως ιδανικά στην ιστορία που γράφεται καθημερινά από εμάς τους ίδιους.
Η λέξη αυτή κρύβει πίσω από τα γράμματά της αξίες και ιδανικά της προσφοράς, του σεβασμού, της εκτίμησης, της προσμονής καθώς και της ελπίδας για κάτι δυνατό που θα μας αφυπνίσει, θα μας οδηγήσει στο να ενώσουμε τα χέρια για να εξουδετερώσουμε ό,τι μας ενοχλεί και να φέρουμε ολοένα πιο κοντά μας ό,τι μας ταιριάζει.
Εθελοντικές ομάδες υπάρχουν πολλές. Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζω εδώ την Περιβαλλοντική Εθελοντική Ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών ή αλλιώς, χαριτολογώντας, τους "Πράσινους" εθελοντές.
Πρόκειται για μία πολλά υποσχόμενη ομάδα με στόχους και οράματα για το μέλλον. Πρωταρχικός σκοπός της είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των φοιτητών αλλά και των πολιτών της Πάτρας πάνω σε βασικούς περιβαλλοντικούς άξονες της ενέργειας, της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των αποβλήτων. Με τις δράσεις της η ομάδα καλλιεργεί την Περιβαλλοντική Παιδεία και Εκπαίδευση, χτίζει πυλώνες εθελοντισμού και διορ-γανώνει εκδηλώσεις για την ενίσχυση των στόχων της. Ημερίδες, δενδροφυτεύσεις αλλά και όμορφες ποδηλατάδες είναι μερικές από αυτές. Στις 27-1-2016 οι «πράσινοι» εθελοντές έκοψαν την πίττα τους και προγραμμάτισαν πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις για το 2016. Σχετική πληροφόρηση μπορείτε να βρείτε στο http://green.upatras.gr/ και στο https://www.facebook.com/green.upatras.gr/. Αν επιθυμείτε, κάνετέ του like! Σας χρειαζόμαστε!
Και εγώ με τη σειρά μου χαίρομαι που είμαι μέλος σε μία τόσο ενεργή και ελπιδοφόρα ομάδα η οποία πραγματοποιεί στο έπακρο όλα τα παραπάνω. Να ευχηθώ το ταξίδι να είναι μακρύ και ούριοι άνεμοι να πνέουν στο διάβα του.....!
Ωστόσο, μέχρι να ανακοινωθούν νέα μας: ‘Keep Calm And Think Green’!