Κυκλική προπόνηση ενηλίκων στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Πατρών

Πρωτότυπο ασκησιολόγιο κυκλικής προπόνησης ενηλίκων με TRX και ασκήσεις εδάφους προσφέρει το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Πατρών. Οι προπονήσεις λαμβάνουν χώρα τόσο στο γήπεδο του Πανεπιστημίου, όσο και στην αίθουσα Γυμναστικής.

Η Κυκλική Προπόνηση αποτελεί μια δημοφιλή μέθοδο εκγύμνασης, η οποία προβλέπει διάφορα σετ ασκήσεων που εκτελούνται εντός συγκεκριμένου χρόνου, με καθορισμένο αριθμό επαναλήψεων και με ελάχιστο μεταξύ τους διάλειμμα. Ανήκει στα προγράμματα αερόβιας γυμναστικής.

Στο πρόγραμμα συχνά περιλαμβάνονται ασκήσεις που έχουν υψηλό αεροβικό ρυθμό, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούνται και ποικίλα όργανα ενδυνάμωσης. 

Τι ουσιαστικό προσφέρει, όμως, η κυκλική προπόνηση;

Τα αποτελέσματα της κυκλικής προπόνησης συνδέονται με την αύξηση της μυϊκής δύναμης, τη βελτίωση της αντοχής και το «κάψιμο» μεγάλου αριθμού θερμίδων. Τελείται έντονη λιποδιάλυση που συμβάλλει στη γράμμωση του σώματος, αλλά και στη βελτίωση της ευλυγισίας και της ταχύτητας των κινήσεών του.

Πέραν της μυϊκής ισχύος και αντοχής, οι θετικές συνέπειες στην υγεία του ατόμου είναι σημαντικές. Βελτιώνεται η καρδιοαναπνευστική λειτουργία και εξασφαλίζεται η καλή κυκλοφορία του αίματος, καθώς, ταυτόχρονα, τονώνεται το νευρικό σύστημα.

Όλα αυτά δίνουν στον εκγυμναζόμενο ενέργεια και ευεξία, που οδηγούν απευθείας σε μια εξαιρετική φυσική κατάσταση.

Εσείς; Θα το τολμήσετε;

Πληροφορίες καθημερινά: 09:00-14:00, usport@upatras.gr, gym.upatras.gr