Μουσική πανδαισία με γυναικεία μαεστρία

>>Μαέστροι διαφόρων συνόλων ανάμεσά τους και η μαέστρος της χορωδίας του Πανεπιστημίου Πατρών Λίνα Γερονίκου

Με γυναικείες μελωδίες γέμισε το Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στις 20 Μαρτίου, σε μια γιορτή που διοργανώθηκε από γυναίκες για να τιμηθεί η γυναικεία μαεστρία. Ο Σοροπτιμιστικός όμιλος Πατρών «Δανιηλίς» διοργάνωσε μια βραδιά για να τιμήσει τις γυναίκες μαέστρους της πόλης των Πατρών αλλά και για να ενισχυθεί οικονομικά το Ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «ΕΛΠΙΔΑ» και ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ». 

Ορχηστρικά μουσικά σύνολα και χορωδίες με γυναίκες μαέστρους παρουσίασαν ένα μουσικό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών, δείχνοντας τη δουλειά τους και δικαιώνοντας το πολυπληθές κοινό που ήρθε να τις χειροκροτήσει. Πάνω στην σκηνή της κεντρικής αίθουσας του Συνεδριακού κέντρου εμφανίστηκαν πάνω από 300 χορωδοί και μουσικοί και χάρισαν στο Πατραϊκό κοινό υπέροχες μελωδικές στιγμές. 

Ανάμεσα στις μαέστρους που τιμήθηκαν ήταν και η μαέστρος της χορωδίας του Πανεπιστημίου Πατρών Λίνα Γερονίκου. Η μαέστρος με τη χορωδία και την ορχήστρα παρουσίασε ένα σύγχρονο πρόγραμμα με τραγούδια από το ελληνικό και το παγκόσμιο ρεπερτόριο, όπως το «Libertango», το «Hijo dela luna», η «Νεφέλη», «Για ένα Tango», και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

 Η μαγική αυτή βραδιά έκλεισε με τον ύμνο «Τη υπερμάχω» για να τιμηθεί η Παναγιά, η πιο ιερή γυναικεία μορφή της Χριστιανοσύνης. Ο ύμνος ψάλθηκε από όλες τις χορωδίες μαζί, υπό τη διεύθυνση της Γιώτας Αντωνίου, σπουδαίας μαέστρου χορωδιών και δασκάλα των περισσοτέρων εκ των τιμωμένων μαέστρων εκείνης της βραδιάς.