Οδηγός Επιβίωσης ... για τα Χριστούγεννα!

Όχι, δε θα αναφερθούμε στο πως να αντισταθείτε στους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα! Όχι, δε θα σάς δώσουμε την καλύτερη συνταγή για μια καταπληκτική γαλοπούλα γεμιστή! Αντ' αυτού θέλουμε να σάς προετοιμάσουμε για το επικείμενο "Πίσω στο Σπίτι...Christmas Edition"!

Μπορεί να έχουν περάσει μόνο τρεις μήνες που απέχετε από την πατρική οικία και ξέρω ότι την επισκέπτεστε τακτικά και τα Σαββατοκύριακα (χρυσές δουλειές τα λεωφορεία!), αλλά οι τρεις μέρες απέχουν από τις δεκαπέντε που θα πάτε τώρα. Αν δεν είστε πρωτοετής φοιτητής, το έχετε βιώσει επανειλημμένα σε γιορτές και καλοκαίρια, αλλά δεν παύει ποτέ αυτό το αίσθημα του... εγκλωβισμού, έτσι δεν έιναι; Τι κι αν έχετε τους πιο καλούς γονείς του κόσμου! Τι και αν ξέρετε πως θα φάτε το μεσημέρι όμορφο, ζεστό φαγάκι άκοπα, τι και αν τα ρούχα σας θα αστράφτουν από καθαριότητα; Δεν παύει να σας διακατέχει τάση για φυγή!

Πριν λοιπόν ενώσετε τα σεντόνια και το σκάσετε από το παράθυρο (μην το δοκιμάσετε στο σπίτι! Ποιος θέλει να κάνει γιορτές στο νοσοκομείο; Απαπα...), χαλαρώστε, δείτε την θετική πλευρά και φυσικά αυτά που σάς προτείνουμε.

Για αρχή, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε παρέα. Αν δεν έχετε κρατήσει επαφές με παλιούς συμμαθητές, και αντέχετε να τους ξαναδείτε, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να επικοινωνήσετε μαζί τους. Μια βόλτα πάντα βοηθάει!

Μην ξεχνάτε ότι μπορεί να χρειάζονται βοήθεια και οι γονείς σας! Δεν λέω να περάσετε ένα χέρι χρώμα το σαλόνι που γκρίζαρε, αλλά μπορείτε να βοηθήσετε σε ένα φαγητό την μητέρα σας ή σε ένα μαστορεματάκι τον πατέρα σας, ανάλογα τα γούστα.

Τι θα λέγατε για λίγο διάβασμα; Δεν είναι κακή ιδέα! Πλησιάζει απειλητικά η εξεταστική, μόλις 23 μέρες μετά την Πρωτοχρονιά... Σας άγχωσα; Αφήστε κάτω το μελομακάρονο και πιάστε το βιβλίο!

Πάρε μέρος στις Χριστουγεννιάτικες ετοιμασίες! Εντάξει, μην βάλεις εσύ τα στολίδια στο δέντρο, αν δε θες, ή μην υποδυθείς τον Παρλιάρο στην κουζίνα, αλλά μπορείς να αναλάβεις την μουσική επιμέλεια των ημερών, που είναι και της μόδας.

Για τέλος, μην ξεχάσω, μια φιλική συμβουλή. Μην δείξεις ότι δυσανασχετείς, ότι δεν αντέχεις άλλο! Προσπάθησε να μην σε πιάσει παραλήρημα στη μέση του τραπεζιού και ωρύεσαι, σα να πρωταγωνιστείς στην Επίδαυρο, ότι δεν αντέχεις άλλο και θες να πας"στο σπιτάκι σου, μόνος σου!" Το ξέρω ότι το θες, αλλά σκέψου πόσο άσχημο θα είναι για τους δικούς σου! Άλλωστε μην ξεχνάς πως εκείνοι σου παρέχουν ό, τι χρειάζεσαι για να είσαι "στο σπιτάκι σου, μόνος σου". Καλό θα ήταν, όχι μόνο να μην το δείχνεις, αλλά να μην το νιώθεις καν. Όσο δύσκολο κι αν είναι να μπεις πάλι σε ένα σπίτι γεμάτο κόσμο με κανόνες και νόρμες, μην ξεχνάς ότι εκεί έμενες 18 χρόνια και αυτοί οι άνθρωποι σε αγαπάνε πολύ και θέλουν να τους δείχνεις ότι και εσύ τους αγαπάς.

Θα σταματήσω εδώ, γιατί πόσο μελό να γίνω ακόμα;

ΥΓ.: Καλά Χριστούγεννα με υπομονή, αγάπη, διάβασμα και μελομακάρονα!