Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών και της Ημέρας των Γραμμάτων

O εορτασμός του Πανεπιστημίου για τους Τρεις Ιεράρχες και την Ημέρα των Γραμμάτων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Τελετών. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει χαιρετισμούς από την Πρύτανι και τον Αναπλ. Πρόεδρο του Συμβουλίου Ιδρύματος, ομιλία από τον Καθηγητή του Τμ. Φιλοσοφίας Χρ. Τερέζη, με τίτλο: «Πανεπιστήμιο και προκλήσεις στον 21ο αιώνα». Στη συνέχεια, θα απονεμηθούν τα «Φοιτητικά Βραβεία Αριστείας», τιμητικές διακρίσεις, που θα συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα σε αριστεύσαντες αποφοίτους του Πανεπιστημίου μας το ακαδημαϊκό έτος 2015-16. Τιμητικές διακρίσεις θα απονεμηθούν επίσης, σε εθελόντριες φοιτήτριες του Τμήματος Ιατρικής, καθώς και σε φορείς, σε πανελλαδικό επίπεδο, που έχουν συνεισφέρει στο έργο που προσφέρει το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (KEΔMOΠ) και έχουν συμβάλει στην προώθηση του μηνύματος της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών και της ευαισθητοποίησης του πληθυσμού. Τέλος, τιμητικές πλακέτες και διπλώματα θα απονεμηθούν στα μέλη ΔΕΠ που αφυπηρέτησαν το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, 2015-16, ως αναγνώριση της μακρόχρονης προσφορά τους στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη του Ιδρύματός μας. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με Ρεσιτάλ πιάνου της Χριστίνας Καραμπέρη, από τη «Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών».

Επισυνάπτεται η πρόσκληση και το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Το απόγευμα της παραμονής του εορτασμού, Κυριακή, 29/1/2017 και ώρα 17.30, στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό των Τριών Ιεραρχών της Πανεπιστημιούπολης, θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

 

φωτο: Η εικόνα των Τριών Ιεραρχών που κοσμεί τον ομώνυμο Ιερό Ναό του Πανεπιστημίου Πατρών. Φιλοτεχνήθηκε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Κύμη Ευβοίας, 2001)

 

          

         

         

         

    

Επισυναπτόμενα: 
Υπεύθυνος: 
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Εκδηλώσεων