Σαν σήμερα

Το 2002, απονεμήθηκε στον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γεώργιο Μητακίδη το Ευρωπαϊκό Βραβείο τηλεπικοινωνιών Salva I Campillo, για την προσφορά του στη διάδοση των νέων τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνιών στην Ευρώπη. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη.

Στις 8 Φεβρουαρίου 2002, βραβεύτηκε ο Καθηγητής του τμήματος Χημικών Μηχανικών κ. Ξενοφώντας Βερύκιος, από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), για την εφεύρεσή του με τίτλο «Διεργασία παραγωγής υδρογόνου και ηλεκτρικής ενέργειας από αναμόρ-φωση βιοαιθανόλης, με χρήση κυψελίδων καυσίμου και με μηδενική εκπομπή ρύπων». Η εφεύρεση αφορούσε διεργασία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας με μηδενική εκπομπή ρύπων. Η εφεύρεση μπορεί να εφαρμοστεί για την ηλεκτροδότηση νησιών και απομακρυσμένων περιοχών, για την ηλεκτροδότηση και ταυτόχρονη παροχή θερμότητας/ ψύξης σε μεγάλες μονάδες και για την ηλεκτροκίνηση αυτοκινήτων. 

Η Αμερικανική Ένωση Μηχανολόγων Μηχανικών (ASME) το 2002 απένειμε Τιμητική Διάκριση στον Καθηγητή κ. Σπήλιο Φασόη για την ευδόκιμο υπηρεσία του ως συνεκδότης του έγκριτου επιστημονικού περιοδικού «Δυναμικά συστήματα, μετρήσεις και έλεγχος», κατά την τριετία 1995-1998.