Διαμόρφωση υπαίθριων χώρων του Τμήματος Χημικών Μηχανικών

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε το έργο διαμόρφωσης ημιυπαίθριου χώρου στον ισόγειο χώρο και κατασκευή πέργκολας στον περιβάλλοντα χώρο του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Με το έργο αυτό κατασκευάστηκε ένας στεγασμένος αίθριος χώρος στις υπάρχουσες κερκίδες στο Θεατράκι του κτιρίου Χημικών Μηχανικών, με σκοπό τη δημιουργία ενός χώρου σκίασης και πραγματοποίησης εκδηλώσεων. Επισημαίνεται ότι ήδη ο εν λόγω χώρος χρησιμοποιείται από τους φοιτητές μας για ανάπαυση. Επιπλέον, έχουν εγκατασταθεί δίκτυα ηλεκτροδότησης και ηλεκτροφωτισμού, έτσι ώστε οι όποιες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται εκεί να είναι περισσότερο ευχάριστες.
Επίσης, κατασκευάστηκαν δύο τοίχοι από υαλότουβλα στον ισόγειο αίθριο χώρο του κτιρίου των Χημικών Μηχανικών, με σκοπό τη δημιουργία ενός χώρου καθιστικού – εκτόνωσης, με την απαιτούμενη προστασία από τον άνεμο και τη βροχή. Τα υαλότουβλα είναι διάφανα, έτσι ώστε να μη μειωθεί αισθητά ο φυσικός φωτισμός και η θέαση, ενώ επίσης προβλέφθηκαν ελεύθερα ανοίγματα στους τοίχους για την ανεμπόδιστη διέλευση των πεζών και του φυσικού αέρα.
Το έργο εκτελέσθηκε με διαγωνισμό κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους, με μελέτη και επίβλεψη της Γ.Δ.Τ.Υ.Π.Δ. Ο προϋπολογισμός της μελέτης του έργου ανήλθε στο ποσό των 45.604,41 ευρώ και για την εκτέλεσή του δαπανήθηκε το ποσό των 20.525,90 ευρώ.