Δελτίο Τύπου 38 / 2016-2017

Δελτίο Τύπου 38 / 2016-2017
Πρυτανείας Πανεπιστημίου Πατρών

 

46ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ LIBER 2017

Το 46ο συνέδριο των Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Βιβλιοθηκών LIBER 2017 θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Πάτρα, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου, από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου 2017, ενώ οι προσυνεδριακές συναντήσεις, εκδηλώσεις και σεμινάρια ξεκινούν την Κυριακή 2 Ιουλίου. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει αναλάβει η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών και η 46η έκδοση αποτελεί την πρώτη φορά που το συνέδριο αυτό διοργανώνεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στη νοτιοανατολική Ευρώπη γενικότερα. To LIBER (Ligue des Bibliotheques Europeennes de Recherche - Association of European Research Libraries) είναι το μεγαλύτερο δίκτυο των ευρωπαϊκών βιβλιοθηκών, ιδρύθηκε το 1971 και αυτή τη στιγμή συμμετέχουν ως μέλη περισσότερες από 400 βιβλιοθήκες, από 40 περίπου χώρες. Θέμα του φετινού συνεδρίου είναι η δημιουργία και διάχυση της γνώσης στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, και η γλώσσα διεξαγωγής των παρουσιάσεων είναι η αγγλική. Το συνέδριο θα ανοίξει με ομιλία του Διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος Φίλιππου Τσιμπόγλου και θα κλείσει με ομιλία της κυρίας Julia Reda, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το Κόμμα Πειρατών Γερμανίας (Piratenpartei Deutschland). Κατά τη διάρκεια των εργασιών του, περισσότεροι από 300 σύνεδροι θα ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις, ενώ θα παρουσιαστούν επίσημα οι στρατηγικές επιλογές του LIBER για την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών ερευνητικών βιβλιοθηκών στο διάστημα 2018-2022. Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: http://liber2017.lis.upatras.gr/, ενώ φωτογραφικό υλικό θα βρίσκεται διαθέσιμο στη διεύθυνση: http://liber2017.lis.upatras.gr/downloads/

36ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο μακροχρόνιος θεσμός του Συμποσίου Ποίησης συνεχίζεται και φέτος την καθιερωμένη του ημερομηνία, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, 1-2/7/2017, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο. Η θεματική του 36ου Συμποσίου Ποίησης είναι: «Ποίηση και Εκπαίδευση», και η Οργανωτική Επιτροπή καλεί τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που έχουν πραγματοποιήσει δραστηριότητες δημιουργικής γραφής στην ποίηση, να συμμετάσχουν παρουσιάζοντας έργα των μαθητών τους στη στρογγυλή τράπεζα με θέμα: «Δημιουργική γραφή στην ποίηση στη σχολική τάξη», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το απόγευμα (2/7). Ιδιαίτερα σημαντική θεωρεί η Οργανωτική Επιτροπή τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και στην «Ανοιχτή Συζήτηση για την Ποίηση», που θα ανοίξει τις εργασίες του Συμποσίου το πρωινό του Σαββάτου, 1ης Ιουλίου, καθώς και σε όλες τις συζητήσεις που θα πλαισιώσουν τις συνεδρίες. Περισσότερες πληροφορίες: http://www.poetrysymposium.gr.

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ

Ο Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής Ευάγγελος Βιτωράτος αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Alexandru Ioan Cuza (UAIC) στο Ιάσιο της Ρουμανίας, μετά από πρόταση του εκεί Τμήματος Φυσικής και ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου. Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε στις 18/5/2017, στο αμφιθέατρο «Mihai Eminescu». Στους λόγους της απονομής αναφέρθηκαν η συμβολή του τιμώμενου στους τομείς της Φυσικής τής Στερεάς Κατάστασης, της Εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες, η εν γένει επιστημονική του δραστηριότητα και η συμβολή του στην ανάπτυξη επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου του Ιασίου και του Ιδρύματός μας. Συγχαίρουμε τον Καθηγητή Ευ. Βιτωράτο για την ιδιαίτερα τιμητική αυτή διάκριση, που συμβάλει στην εξωστρέφεια και την ανάδειξη του έργου και της δυναμικής των μελών του Ιδρύματός μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ

Πυρασφάλεια
Το επόμενο διάστημα, ιδιαίτερα επικίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιών, έχουμε εξασφαλίσει φύλακες — παρατηρητές οι οποίοι, από τη δεξαμενή της Πανεπιστημιούπολης, παρατηρούν με κιάλια τον περιβάλλοντα χώρο. Σε κάθε περίπτωση, αν υποπέσει στην αντίληψή μας και η παραμικρή ένδειξη πυρκαγιάς, ειδοποιούμε την Πυροσβεστική στο 199 ή τους υπευθύνους για την πυρασφάλεια στα τηλ.: 6981-483022 και 6970-124623.
Επίσης, σας υπενθυμίζουμε ότι στην ιστοσελίδα https://www.upatras.gr/el/node/6128 έχουν αναρτηθεί διάγραμμα ενεργειών και σαφείς οδηγίες, για την περίπτωση που εκδηλωθεί πυρκαγιά στην Πανεπιστημιούπολη. Το ίδιο διάγραμμα έχει αναρτηθεί σε κοινόχρηστους χώρους, εισόδους κτιρίων κ.λπ.

Τηλέφωνα ανάγκης / επιφυλακής
Τέλος, σας υπενθυμίζουμε τα τηλέφωνα για ώρες ανάγκης στην κοινότητά μας:

Την τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης 11771, την οποία μπορείτε να καλείτε επί 24/ώρου βάσεως, από οποιοδήποτε κινητό ή σταθερό τηλέφωνο. Η τηλεφωνική αυτή γραμμή συνδέεται απ’ ευθείας με τους φύλακες του Πανεπιστημίου, για άμεση παροχή βοήθειας.
Οι βλάβες μπορούν να ανακοινώνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στον αριθμό τηλεφώνου 2610 996666 και κατά τις μη εργάσιμες στην ομάδα επιφυλακής εγκαταστάσεων (τηλέφωνο: 6978188888), επιφυλακής ηλεκτρολόγου (τηλέφ.: 6978188887), επιφυλακής υδραυλικού (τηλέφ.: 6978188886) ή στο τηλέφ.: 2610 996666 (το οποίο θα εκτρέπεται στην ομάδα επιφυλακής εγκαταστάσεων).
Οι αριθμοί κλήσης των φυλάκων είναι 6978188881 και 6978188882.

Με αυτό, το 38ο Δελτίο Τύπου, ολοκληρώθηκε η τακτική ενημέρωση της κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17. Για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο δεν θα υπάρξουν περαιτέρω Δελτία Τύπου, θα επανέλθουμε από Σεπτέμβριο.
Ευχόμαστε σε όλες και όλους καλές διακοπές και καλή ξεκούραση!

Πάτρα, 30 Ιουνίου 2017
Από την Πρυτανεία και το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων
& Εκδηλώσεων Πανεπιστημίου Πατρών

 

Επισυναπτόμενα: 
Υπεύθυνος: 
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Εκδηλώσεων
Τηλέφωνο: 
2610996610