#δράσε

Η AIESEC είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος φοιτητικός οργανισμός. Εδρεύει σε 131 χώρες και στην Ελλάδα δραστηριοποιείται εδώ και 60 χρόνια.
Το όραμα του οργανισμού είναι η επίτευξη της ειρήνης και η μεγιστοποίηση των ανθρώπινων δυνατοτήτων. Αυτό ο οργανισμός το πετυχαίνει αναπτύσσοντας την ηγετικότητα (leadership) στους νέους.
Για σένα τί σημαίνει ηγετικότητα;
Για την AIESEC ηγετικότητα σημαίνει:
Να είσαι πολίτης του κόσμου (Global Citizen), να γνωρίζεις τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω σου, να αναγνωρίζεις τον ρόλο σου μέσα σε αυτόν και να αναλαμβάνεις το μερίδιο ευθύνης που σου αναλογεί, ώστε να κάνεις το περιβάλλον όπου ζεις καλύτερο.
Να έχεις αυτογνωσία (Self-awareness), δηλαδή, να γνωρίζεις τα δυνατά και αδύναμα χαρακτηριστικά σου, πράγματα που σε παθιάζουν, να αναζητάς και να κατανοείς τις προσωπικές σου αξίες.
Να επικεντρώνεσαι στις λύσεις και όχι στα προβλήματα (Solution oriented), να αντιμετωπίζεις κάθε πρόβλημα σαν πρόκληση και να την αντιμετωπίζεις θετικά, να παίρνεις ρίσκα και να προσαρμόζεσαι σε κάθε κατάσταση.
Και, τέλος, να ενδυναμώνεις τα άτομα γύρω σου (Empower others), δηλαδή, να μπο-ρείς να επικοινωνείς αποτελεσματικά σε διαφορετικά περιβάλλοντα, να βοηθάς και άλλα άτομα γύρω σου να αναπτυχθούν ώστε μαζί, εν τέλει, να πετύχετε ένα κοινό σκοπό.
Πως το πετυχαίνει αυτό;
Μέσα από τα προγράμματά της:

Global Talent, πρόγραμμα πρακτικής άσκησης σε χώρες του εξωτερικού. Απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές στα τελευταία έτη των σπουδών τους ή πτυχιούχους και απασχολεί τους συμμετέχοντες από 6-12 μήνες.

Global Volunteer, πρόγραμμα εθελοντικής δράσης σε χώρες του εξωτερικού. Απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές κάθε σχολής. Διαρκεί 6-8 εβδομάδες και συνεισφέρει στην ανάπτυξη του συμμετέχοντα και την καταπολέμηση κοινωνικών προβλημάτων.

Youth Talent, το πρόγραμμα μέλους. Απευθύνεται σε όλους του φοιτητές κάθε σχολής. Οι συμμετέχοντες δραστηριοποιούνται στο χώρο του Πανεπιστημίου, και ασχολούνται με την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη, σε διάφορους τομείς, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους

AIESEC στο Πανεπιστήμιο Πατρών
Στην Πάτρα, η AIESEC ενεργεί μόλις 5 χρόνια. Σημαντική είναι η υποστήριξη που έχουμε από καθηγητές του Πανεπιστημίου μας, αλλά και από άλλους εξωτερικούς συνεργάτες του επιχειρηματικού κόσμου.
Το γραφείο μας βρίσκεται στην Εστία απέναντι από την κινηματογραφική λέσχη, και είναι ανοιχτό καθημερινά 12:00-14:00.

E-mail επικοινωνίας: aiesec.patras@aiesec.net