Ψυχολογική Στήριξη Φοιτητών

Ένα μήνυμα από το Ειδικό Γραφείο Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Υγείας της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας.

Η είσοδος στο Πανεπιστήμιο αποτελεί μία σημαντική αλλαγήστον τρόπο ζωής σου. Το ταξίδι είναι δύσκολο και γι’αυτό δεν θα πρέπει να μπερδεύεσαι με ταμπέλες που θα σου κολλήσουν οι άλλοι ή εσύ στον εαυτό σου. Στην αρχή μπορεί να είναι δύσκολα και να είσαι μόνος ή να νιώθεις χαμένος, αλλά αυτό συμβαίνει σε κάθε νέο ξεκίνημα. Βασική αρχή, η οποία θα είναι καλό να αποτελέσει πηγή χαράς για σένα αλλά και κινητοποίησης, είναι η αίσθηση ότι εσύ αποφάσισεςνα είσαι στο Πανεπιστήμιο, να αρχίσεις να κάνεις αλλαγές στον ίδιο σου τον εαυτό και με αυτό τον τρόπο να προσελκύσεις ακόμη πιο καλά πράγματα στον τρόπο ζωή σου. Καλός ή κακός φοιτητής δεν υπάρχει, υπάρχουν άτομα που θέλουν να χαρούν τη ζωή τους με τις επιτυχίες τους και άτομα που χάνουν το δρόμο τους. Λόγω των νέων προκλήσεων και αλλαγών, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα σύγχυσης, προβληματισμού, χαμηλής αυτοεκτίμησης, αγωνία και άγχος για τις επιλογές, μελαγχολική διάθεση και θλίψη, επιθετική συμπεριφορά ή συναισθηματικά ξεσπάσματα. Προσπάθησε να μην έχεις υπερβολικές απαιτήσεις και προσδοκίες από τον εαυτό σου, να μιλάς σε άτομα που σε κατανοούν, να έχεις υπομονή και να δίνεις έμφαση στις θετικές εμπειρίες που σου συμβαίνουν.
Δυστυχώς, πολλοί από τους νέους φοιτητές μας είναι απρόθυμοι να ζητήσουν βοήθεια ή αισθάνονται ντροπή και δεν γνωρίζουν που να απευθυνθούν. Αναζήτησε βοήθεια και στήριξη εάν αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς την μετάβαση και τις αλλαγές ή πρότρεψε το φίλο σου να αναζητήσει βοήθεια, αν βλέπεις ότι εκείνος την χρειάζεται.

Στο Πανεπιστήμιό μας λειτουργεί το Ειδικό Γραφείο Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Υγείας στον χώρο της Φοιτητικής Μέριμνας που βρίσκεται στο ισόγειο του Κτηρίου Α.Οι φοιτητές απευθύνονται για ραντεβού στο τηλ. 2610-969897.