Το «Patras IQ» στη Θεσσαλονίκη

H συμμετοχή της «Patras IQ» για πρώτη φορά στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που διεξήχθη 9 με 17 Σεπτεμβρίου 2017, και συγκεκριμένα στο εκθεσιακό περίπτερο στο χώρο της ACADEMIA (περίπτερο Νο 14 Stand 23) που φιλοξενεί δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, επιχειρήσεις και ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εκπαίδευσης και της έρευνας, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Η «Patras IQ», «ταξίδεψε» στο βορρά προβάλλοντας στο περίπτερό της την πρωτοβουλία και τις δράσεις της, τις ώριμες και καινοτόμες ιδέες από τα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, καθώς και τα προϊόντα νεοφυών επιχειρήσεων που προέκυψαν από τη συνεργασία με Πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς.

Η συμμετοχή της συνέπεσε χρονικά με την επίσημη ανακοίνωση των ημερομηνιών διοργάνωσης της 5ης Έκθεσης Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας PATRAS IQ, η οποία θα διεξαχθεί στις 27, 28 & 29 Απριλίου 2018 στο Αθλητικό Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΦΑΛΟΣ».

Το περίπτερο δέχθηκε πλήθος επισκεπτών οι οποίοι συνομίλησαν με τους εκπροσώπους των εργαστηρίων, των εταιριών και της «Patras IQ», ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν και σημαίνοντα πρό-
σωπα της πολιτικής σκηνής. Μεταξύ αυτών, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Παππάς, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκης, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα. Γεννηματά, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας, ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Σπαρτινός, η Βουλευτής Αθηνών κα. Καραμανλή, ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τα εκθέματα καθώς και την επικείμενη 5η Έκθεση «Patras IQ».

Ιδιαιτέρως σημαντική υπήρξε και η συνάντηση με τον Πρέσβη Pyatt των Ηνωμένων Πολιτειών ο οποίος επισκέφτηκε το περίπτερο και έκανε ειδική μνεία στην ιστοσελίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας.