Ο πιο γιορτινός μήνας του 2017 στην Ιατρική Σχολή

Ο μήνας Δεκέμβριος είναι άμεσα συνυφασμένος με το κλίμα των εορτών. Τα Χριστούγεννα που όλοι αγαπάμε είναι μια γιορτή χαράς και αγάπης και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο είναι πολύ σημαντικό να μη ξεχνάμε να αποδεικνύουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας απέναντι στον συνάνθρωπο.

Οι δράσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών τον Δεκέμβρη του 2017 ήταν πολλές και είχαν τόσο εθελοντικό όσο και ενημερωτικό χαρακτήρα. Γιατροί, εθελοντικές οργανώσεις και φοιτητές Ιατρικής μέσα από τις δικές τους οργανώσεις (HelMSIC: Hellenic Medical Students international Committee και ΕΕΦΙΕ: Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος) δραστηριοποιήθηκαν αυτόν τον μήνα για καλό σκοπό αλλά και για τη διάχυση της νέας γνώσης.

01/12-02/12: 15ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο «Εξελίξεις στην Ογκολογία»

Το Ογκολογικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μοριακής Ιατρικής & Βιοϊατρικής Έρευνας διοργάνωσε το συγκεκριμένο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, με σκοπό την ενημέρωση της ιατρικής κοινότητας, των φοιτητών, αλλά και του ευρέως κοινού σχετικά με τις εξελίξεις στην Ογκολογία. Στο σεμινάριο παρευρέθηκαν ειδικοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ ο επίτιμος καλεσμένος Σ. Αντωναράκης, γενετιστής με εξαίρετο έργο πάνω στο ανθρώπινο γονιδίωμα και τον καρκίνο του προστάτη, πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία.

08/12-10/12: 4ο Κλινικό Σεμινάριο Παθολογίας

Η ΕΕΦΙΕ πραγματοποίησε για τέταρτη συνεχή χρονιά ένα Σεμινάριο Παθολογίας στην αγορά Αργύρη, στο οποίο φοιτητές Ιατρικής είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ομιλίες και workshops από καταξιωμένους ιατρούς και καθηγητές της Ιατρικής Σχολής, εμπλουτίζοντας σε σημαντικό βαθμό τις γνώσεις τους.

15/12: Στολισμός Δέντρου στην πλατεία Ψηλών Αλωνίων με τους Γιατρούς του Κόσμου

Η HelMSIC στήριξε και συμμετείχε ενεργά στον στολισμό του ιδιαίτερου χριστουγεννιάτικου δέντρου των Γιατρών του Κόσμου στην πλατεία Ψηλών Αλωνίων. Το χριστουγεννιάτικο αυτό δέντρο αποτελείτο από... κουτιά γάλακτος! Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας, γάλακτος και φαρμάκων για οικογένειες που έχουν ανάγκη.

18/12-21/12: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης προς στήριξη του ιδρύματος «Μέριμνα»

Το Παράρτημα Πατρών της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ) στήριξε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το ίδρυμα «Μέριμνα για Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες», συλλέγοντας τρόφιμα και βασικά είδη πρώτης ανάγκης στο κτήριο Προκλινικών Λειτουργιών της Ιατρικής Σχολής Πατρών.

19/12: «Χάρισε Ζωή»

Το Κέντρο Ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών Δοτών του Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) στο πλαίσιο των δράσεων «Χάρισε Ζωή», πραγματοποίησε εθελοντική αιμοδοσία στο κτήριο των Προκλινικών Λειτουργιών της Ιατρικής Σχολής Πατρών. Εθελοντές φοιτητές Ιατρικής και Φαρμακευτικής, αλλά και οι διδάσκοντες των σχολών, κλήθηκαν να δώσουν αίμα και δείγμα για μυελό των οστών, προκειμένου να σώσουν κάποιον συνάνθρωπό τους.