Επι-στροφές

Επιστροφή, επαναλαμβανόμενη στροφή, στροφή μέχρι να φτάσεις στην αρχική θέση. Επιστροφή χωρίς στροφή, ευθεία, αξονική, ακόμα και ταλάντωση ενός ελατηρίου το οποίο επιστρέφει στην θέση φυσικής ισορροπίας του.
Ό,τι σχήμα και αν έχει η διαδρομή σου, γυρίζεις εκεί που ξεκίνησες. Δηλαδή; Πολύ απλά, διαγράφεις έναν κύκλο. Το πιο σύνηθες είναι να είναι ήδη κύκλος η διαδρομή για την επιστροφή σου ή απλά να την παρομοιάζεις με κύκλο.
Τα παραδείγματα διάφορα και διαφορετικά. Καλύπτουν όλο το χώρο από την ατομική θεωρία μέχρι την συμπαντική. Τι; Σου φαίνεται υπερβολικό; Σκέψου το! Από τα ηλεκτρόνια που κινούνται γύρω από τον πυρήνα, μέχρι τους πλανήτες γύρω από τον Ήλιο μας. Και όλα κάτι σημαίνουν, έχουν λόγο και αιτία, όχι μόνο που επιστρέφουν, αλλά και για την διαδρομή που κάνουν. Είναι και η διαδρομή σημαντική και κάθε της σημείο σηματοδοτεί και κάτι διαφορετικό. Τρανό παράδειγμα η περιστροφή της Γης γύρω από τον Ήλιο, που ορίζει τον κύκλο των εποχών και η περιστροφή της γύρω από τον άξονα της, που οριοθετεί την μέρα με την νύχτα. Άλλο παράδειγμα, η περιστροφή της Σελήνης γύρω από την Γη.
Όλα είναι κύκλος! Ο κύκλος του νερού, από την βροχή στα υπόγεια ύδατα, την εξάτμιση και πάλι στην βροχή. Ο κύκλος των δεικτών ενός ρολογιού. Μέχρι και οι ανθρώπινες σχέσεις κύκλους διαγράφουν. Ακόμα και εκεί πρέπει να υπάρξει επιστροφή στην αρχική κατάσταση, για να κλείσει ο κύκλος. Σαν τα ελατήρια στην θέση ισορροπίας, έτσι και οι άνθρωποι θέλουν να βρουν την χαμένη ισορροπία τους, την ηρεμία τους, ώστε να κλείσουν έναν κύκλο και να μπορέσουν να ξεκινήσουν έναν καινούργιο, και μετά έναν ακόμα και άλλον έναν. Συνέχεια! Στην αέναη περιπλάνηση, περιστροφή, επιστροφή τους στον χώρο και στον χρόνο, καλύπτοντας όλη την διαδρομή από την λογική μέχρι τα συναισθήματα τους.
Όλα είναι κύκλος, φεύγουν και επιστρέφουν...

Σύνταξη: