Βράβευση επιστημονικής εργασίας.

Οι Ερευνητικές Ομάδες των Εργαστηρίων Αυτοματισμού και Ρομποτικής του τμήματος ΗΜ&ΤΥ και της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, απέσπασαν το Βραβείο Καλύτερης Προφορικής Ανακοίνωσης στο 10ο Πανελλήνιο  Συνέδριο Θώρακος-Καρδιάς-Αγγείων και το «1st World Meeting of the Hellenic Cardiothoracic Diaspora», που πραγματοποιήθηκαν  από τις 20 έως 22 Νοεμβρίου 2014 στην Αθήνα. H τιμητική απονομή έγινε στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του Συνεδρίου. Το βραβείο παρέδωσε στον κ. Ν Ευαγγέλου ο Professor NT Kouchoukos, Πρόεδρος του νεοϊδρυθέντος «World Society of the Hellenic Cardiothoracic Diaspora”

Η Ερευνητική Ομάδα αποτελείται από τους Ν. Ευαγγελίου (Υποψήφιο Διδάκτωρ Τμ. ΗΜΤΥ), Α. Τζέ (Καθηγητή Τμ. ΗΜ&ΤΥ), Ε. Κωλέτση (Επίκουρο Καθηγητή Τμ. Ιατρικής), Δ. Δουγένη (Καθηγητή Τμ. Ιατρικής) και ο τίτλος της μελέτης ήταν «DESIGN OF A SNAKE-LIKE ROBOTIC SURGICAL TOOL FOR CARDIOTHORACIC INTERVENTIONS». Η διάκριση είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αποτελεί πρωτοπόρο έρευνα στον Ελλαδικό χώρο και ανταγωνίζεται αντίστοιχες διεθνείς ερευνητικές προσπάθειες, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τη διείσδυση και κλινική αξία της ρομποτικής στον χώρο της χειρουργικής.

Την επίβλεψη της ερευνητικής ομάδας είχαν ο Καθηγητής κ. Αντώνιος Τζες, Καθηγητής του τομέα Συστημάτων και Αυτομάτου Ελέγχου του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών και ο Καθηγητής κ. Δημήτριος Δουγένης, Καθηγητής του τμήματος Ιατρικής και Διευθυντής της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.
Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθηγητής κ. Δ. Καρδαμάκης και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος Καθηγητής κ. Π. Γκούμας εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια και επικροτούν τις προσπάθειες που ενισχύουν τη διατμηματική συνεργασία στο Πανεπιστήμιό μας.

 

19/12/2014

Υπεύθυνος: 
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Εκδηλώσεων
Κατηγορία: