4η Ημερίδα "Η Δημόσια Υγεία στο Προσκήνιο"

Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών
19/11/2018 - 03:00

Σας καλωσορίζουμε στην 4η Ημερίδα: ''Η Δημόσια Υγεία στο Προσκήνιο'', που θα πραγματοποιήσει το Πανεπιστήμιο Πατρών στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδίκευσης ''Δημόσια Υγεία'' στις 19 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στην 4η κατά σειρά ημερίδα θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στη σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου Πατρών τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Μπασκόζο με θέμα Η Δημόσια Υγεία στο προσκήνιο - Προς ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης.

Φέτος θα θιγούν κυρίαρχα ζητήματα της Δημόσιας Υγείας, θέματα κοινωνικών ανισοτήτων καθώς και ''ταμπού'', αμφιλεγόμενου χαρακτήρα όπως (α) οι μετανάστες, (β) το θέμα της αυτοκτονίας στην ελληνική κοινωνία, (γ) ο κοινωνικός στιγματισμός και (δ) τα εμβόλια στη Δημόσια Υγεία.

Η Ημερίδα αυτή θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή ενός World Cafe. Θα είναι διαρθρωμένη σε τέσσερις θεματικές (τραπέζια) δίνοντας την δυνατότητα στον συμμετέχοντα να επιλέξει να παρακολουθήσει την θεματική της αρεσκείας του.

  • Στο πρώτο Θεματικό τραπέζι: Μετανάστες και Δημόσια Υγεία θα έχετε τη χαρά και την δυνατότητα να γνωρίσετε και να συνομιλήσετε με ανθρώπους όπως ο κ. Βεΐζης, Διευθυντής Προγραμμάτων των Γιατρών χωρίς Σύνορα και ο κ. Τερζίδης, Αντιπρόεδρος του ΚΕΕΠΝΟ & Αναπληρωτής Διευθυντής Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών, ανθρώπους που έχουν επιδείξει σημαντικό κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
  • Στο δεύτερο Θεματικό Τραπέζι: Ψυχική Υγεία και Νέες Προκλήσεις θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αφουγκραστούν το ζήτημα της αυτοκτονίας που προβληματίζει την ελληνική κοινωνία μέσα από την ομιλία του κ. Κατσαδώρου, Ψυχίατρου, Επιστημονικού Διευθυντή Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, ΚΛΙΜΑΚΑ.
  • Στο τρίτο Θεματικό Τραπέζι: Κοινωνικός Στιγματισμός θα συζητηθεί το ζήτημα του Aids, ένα θέμα ''ταμπού'' της ελληνικής κοινωνίας μέσα από δύο ανθρώπους, το κ. Αλεξόπουλο, Επικούρο Καθηγητή Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και έναν εκπρόσωπο από το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή».
  • Στο τέταρτο τραπέζι: Εμβόλια και Νέες Εξελίξεις κ. Σπούλου Αν. καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Α’ παιδιατρικής Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών θα μας ενημερώσει για θέματα μείζονος σημασία στον τομέα των εμβολίων.