16ο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο: Εξελίξεις στην Ογκολογία

Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών
14/12/2018 - 08:30 έως 15/12/2018 - 15:00

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε και φέτος, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, στο 16ο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο «Εξελίξεις στην Ογκολογία», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2018.

Η σύγχρονη επιστημονική έρευνα και ο μεγάλος όγκος νέας γνώσης στο πεδίο της βιολογίας του καρκίνου και στη θεραπευτική, έχει δημιουργήσει επιτακτική ανάγκη για δημιουργική προσπέλαση των νέων δεδομένων και μεταφορά τους στην επιστημονική κοινότητα. Την ανάγκη αυτή στοχεύει να καλύψει και το 16ο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο. Πιστεύουμε πως η εκδήλωση αυτή θα συντελέσει στην ενημέρωση, ειδικών και μη, για τα εντυπωσιακά επιτεύγματα της σύγχρονης έρευνας και τις νέες θεραπευτικές δυνατότητες που παρέχονται και επομένως, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ένας επιπλέον στόχος του Συνεδρίου είναι οι νεότεροι συνάδελφοι να έρθουν σε επαφή με τις επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της Ογκολογίας, να μετέλθουν των μοντέρνων τεχνολογιών που εφαρμόζονται και το σημαντικότερο, να συμμετάσχουν στη δημιουργική συζήτηση που θα ακολουθήσει. Οι επόμενες γενιές επιστημόνων θα κληθούν να πραγματώσουν το διαχρονικό σκοπό για ριζική αντιμετώπιση του καρκίνου και συνεπώς, η ενημέρωση και η εκπαίδευση αποτελούν ικανούς και αναγκαίους όρους προς αυτό το σκοπό.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στο Συνέδριό μας διακεκριμένοι επιστήμονες, βασικοί ερευνητές και κλινικοί ιατροί, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις τρέχουσες εξελίξεις στην παθογένεια και αντιμετώπιση των νεοπλασιών. Επίσης, το πρόγραμμα αναφέρεται σε σημαντικά, τρέχοντα ζητήματα της διαγνωστικής και της σταδιοποίησης των κακοηθειών συμπαγών οργάνων.

Τέλος, θα παρουσιασθούν και θα συζητηθούν οι τρέχουσες εξελίξεις και θέματα αιχμής από το χώρο της Νοσηλευτικής Ογκολογίας, καθώς οι νοσηλευτές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της φροντίδας των ασθενών.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, αναμένουμε με ιδιαίτερη ανυπομονησία να σας καλωσορίσουμε στην Πάτρα και στο 16ο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο, προσβλέποντας η παρουσία σας να συνδράμει στην επιτυχή και καρποφόρο διεξαγωγή του Συνεδρίου

Χαράλαμπος Καλόφωνος
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής