5η Επιστημονική Αθλητική Ημερίδα Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου

Αθλητικές εγκαταστάσεις Πανεπιστημίου Πατρών
17/12/2018 - 15:30

Παρουσιάζεται το Σύγχρονο Ποδόσφαιρο από το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, σε συνεργασία με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο με την υποστήριξη των Πρυτανικών Αρχών, της Επιτροπής Ερευνών, της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Φυσικής Αγωγής του Γυμναστηρίου, και σε συνεργασία με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οργανώνει και θα πραγματοποιήσει την 5η Επιστημονική Αθλητική Ημερίδα με θέμα: «Προπονητική και Σύγχρονο Ποδόσφαιρο».

Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επιστημονικών δράσεων του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου και ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της φοιτητικής κοινότητας αλλά και της ευρύτερης αθλητικής ποδοσφαιρικής κοινότητας της Αχαΐας.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, ώρα 3:30 μ.μ.-8:30 μ.μ., με είσοδο ελεύθερη για τους συμμετέχοντες. Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής.

Θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες και προπονητές του σύγχρονου Ποδοσφαίρου, θα παρουσιαστούν συστήματα καταγραφής και διαχείρισης προόδου νέων αθλητών καθώς και το προγράμματα υποδομών. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της Ημερίδας θα έχει ως εξής:

Από τις 3:30 μμ.-5:30 μμ.

Προπόνηση των Μικτών ομάδων Ε.Π.Σ. Αχαΐας στο γήπεδο του Πανεπιστημίου Πατρών με τον προπονητή Θεόδωρο Σαββίδη, τεχνικό διευθυντή ακαδημιών Π.Α.Ε. Ξάνθης, Uefa Pro, με την παρουσία των φοιτητικών ομάδων ποδοσφαίρου των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών και πολλούς θεατές.

Από τις 6:00 μμ.

Εισηγήσεις Ημερίδας:

  • Θεόδωρος Σαββίδης, τεχνικός διευθυντής ακαδημιών Π.Α.Ε. Ξάνθης, Uefa Pro, (εισήγηση/προπόνηση Μικτών Ομάδων Ε.Π.Σ. Αχαΐας). Θέμα εισήγησης: «Σύγχρονο Ποδόσφαιρο: Θεωρία και πράξη στις αναπτυξιακές ηλικίες»
  • Σωκράτης Οφρυδόπουλος, προπονητής Π.Α.Ε. Παναχαϊκής Γ.Ε .1891. Θέμα εισήγησης: «Τακτική στο Σύγχρονο Ποδόσφαιρο»
  • Ηλίας Κυριακίδης, συνεργάτης προπονητή, υπεύθυνος ανάπτυξης τμημάτων υποδομών Π.Α.Ε. Παναχαϊκής 1891. Θέμα εισήγησης: «Το πνεύμα, η ηρεμία και η συγκέντρωση, προπονούνται»
  • Iωάννης Ασημένιος, Υπεύθυνος ανάπτυξης και προγραμματισμού "Athlometrix". Παρουσίαση συστήματος Athlometrix (καταγραφής και διαχείρισης προόδου νέων αθλητών)
  • Τεχνική Επιτροπή Ε.Π.Σ. Αχαΐας, πρόγραμμα υποδομών "Primavera"

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τις εργασίες της Ημερίδας, να ενημερωθείτε για σύγχρονα δεδομένα προπόνησης, και να μυηθείτε σε αξιόλογες και χρήσιμες δράσεις ανάπτυξης, προγραμματισμού και προπονητικής, στο τοπικό και στο σύγχρονο Ποδόσφαιρο.

Για την Επιτροπή Αθλητισμού

Ο Πρόεδρος
Δ. Κουζούδης
Αναπληρωτής Καθηγητής

Ο Συντονιστής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου
Α. Αγγελόπουλος
Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής