Επιμορφωτική Ημερίδα με βιωματικό σεμινάριο «Εγκέφαλος, ο μαέστρος της ζωής»

Μουσείο Επιστημών & Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
23/01/2019 - 17:00

Επιμορφωτική Ημερίδα με βιωματικό σεμινάριο «Εγκέφαλος, ο μαέστρος της ζωής»

Την Τετάρτη 23/1/2019 στις 17.00, οργανώνεται Επιμορφωτική Ημερίδα με βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο της έκθεσης «Στην καρδιά του Εγκεφάλου» που φιλοξενεί το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας από 20/2-4/5/2019.Η Ημερίδα διοργανώνεται από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, την Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες και την Ένωση Εικαστικών Πάτρας, με την επιστημονική καθοδήγηση της Αν. καθηγήτριας του Τμήματος Βιολογίας κας Μαριγούλας Μαργαρίτη.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστούν θέματα σχετικά με τον εγκέφαλο και τρόποι με τους οποίους οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δουλέψουν με τους μαθητές τους για την κατανόηση της σημασίας του εγκεφάλου μέσω της εικαστικής προσέγγισης.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν με ομάδες μαθητών και στο Δίκτυο Αγωγής Υγείας «Εγκέφαλος, ο σκηνοθέτης της ζωής μας».

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα ομιλίσει η κα Μαριγούλα Μαργαρίτη, Αν. Καθηγήτρια, Τμήμα Βιολογίας ΠΠ, μέλος Ελληνική Εταιρείας για τις Νευροεπιστήμες, Επιστημονική Υπεύθυνη τηςέκθεσης «Στην καρδιά του Εγκεφάλου»με θέμα «Εγκέφαλος, ο σκηνοθέτης της ζωής μας», ενώ η κα Πένυ Θεολόγη-Γκούτη θα παρουσιάσει τις εικόνες της έκθεσης. Θα ακολουθήσουν βιωματικά εργαστήρια σε ομάδες. Το εργαστήριο θα τελειώσει με παρουσίαση των εικαστικών έργων των ομάδων.