Ενδόραμα '19

Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών
24/01/2020 - 15:30 έως 25/01/2020 - 21:15

Το ΕΝΔΟΡΑΜΑ`19 "ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΑ, ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΑ, ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ", θα λάβει χώρα στις 24-25 Ιανουαρίου 2020,  στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών.

Η διημερίδα καλύπτει όλα τα γνωστικά πεδία της Ενδοκρινολογίας (σακχαρώδης διαβήτης, θυρεοειδής, υπόφυση, επινεφρίδια, αναπαραγωγή, παιδοενδοκρινολογία, κ.ά.) και χαρακτηρίζεται από την παρουσίαση των πλέον ενδιαφερόντων άρθρων που δημοσιεύτηκαν στη διεθνή βιβλιογραφία τη χρονιά που πέρασε, με κριτήρια την κλινική εφαρμογή, αλλά και την ερευνητική παραγωγή της γνώσης.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΝΔΟΡΑΜΑ: «ΤΡΕΝΟ: ΕΝΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ»

Εφέτος, το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΝΔΟΡΑΜΑ αφιερώνει τη θεματική του σε ένα σιδηροδρομικό ταξίδι. Με οδηγό τις φωτογραφίες του Σωτήρη Πέτρου και όχημα το τρένο που οραματίστηκε ο Τρικούπης στα τέλη του 19ου αιώνα, θα περιπλανηθούμε στην πελοποννησιακή γη. Στην Τελετή Έναρξης (Παρασκευή, 24/1/2020, ώρα 20.00) μέσα από κείμενα, ποίηση, μουσική και προβολές θα μιλήσουμε για ταξίδια, σταθμούς, γέφυρες και αποβάθρες, ενώ στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου θα φιλοξενηθεί έκθεση φωτογραφίας, με τους σταθμούς της Πελοποννήσου που έχουν πλέον περάσει στην ιστορία... Κάποιοι από αυτούς είναι ιδιαίτερα εμβληματικοί, μερικοί ερειπωμένοι, άλλοι σιωπηλοί και ξεχασμένοι, όλοι, όμως, μας μεταφέρουν στο κλίμα και την αισθητική του πρώτου μητροπολιτικού σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας.

H είσοδος στο «Πολιτιστικό Ενδόραμα» είναι ελεύθερη για το κοινό.

Επιμέλεια «Πολιτιστικού Ενδοράματος»
Ανδρονίκη Χρυσάφη, ιστορικός – αρχαιολόγος, M.Sc.

Οργανωτική Επιτροπή
Α.Γ. Βαγενάκης
Ν.Α. Γεωργόπουλος
Κ.Β. Μάρκου

Οργάνωση
Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος & Πελοποννήσου

Υπό την Αιγίδα
Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας
Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων