Δελτίο Τύπου (20.11.20)

Πάτρα, 20/11/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
Εβδομάδα συναντήσεων και τηλεδιασκέψεων με γόνιμο διάλογο και ανταλλαγή απόψεων επί ουσιαστικών θεμάτων και προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Πατρών, είχαν οι Πρυτανικές Αρχές με την Περιφέρεια και το Δήμο.

Παράλληλα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, συμμετείχε στις συνεδριάσεις των Τμημάτων Ιατρικής, Φυσικής, Μαθηματικών και Φιλολογίας, στις οποίες ενημερώθηκε επί των θεμάτων που απασχολούν τα εν λόγω Τμήματα και αντιστοίχως ενημέρωσε για τα θέματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Πατρών και τέλος συναντήθηκε με τους Διευθυντές Ινστιτούτων των ΠΕΚ.

Επίσκεψη Περιφερειάρχη στο Πανεπιστήμιο Πατρών
Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Πατρών πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκη Παπαδόπουλο και τον Βοηθό Περιφερειάρχη για θέματα Νέας Γενιάς, Νίκο Κατσουγκράκη. Στη συνάντηση πέραν του Πρυτάνεως Καθηγητή Χ. Μπούρα, συμμετείχαν οι Αντιπρυτάνεις Καθηγητές: Διονύσης Μαντζαβίνος Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Μάρκος Μαραγκός Φοιτητικής Μέριμνας, Παναγιώτης Δημόπουλος Έρευνας και Ανάπτυξης και οι Γενικοί Διευθυντές κ.κ. Χ. Ροδόπουλος (Ακαδημαϊκών και Διοικητικών Υποθέσεων/Οικονομικών Υπηρεσιών και Φοιτητικής Μέριμνας και Α. Χατζόπουλος (Τεχνικών Υπηρεσιών Προγραμματισμού και Δικτύων).
Στη συζήτηση που ακολούθησε ο Πρύτανης και οι Αντιπρυτάνεις εξέθεσαν στον Περιφερειάρχη τα προβλήματα υποστελέχωσης σε βαθμό αδυναμίας λειτουργίας κάποιων Τμημάτων και υποχρηματοδότησης που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Πατρών. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης, αφού άκουσε με προσοχή τα προβλήματα, πρότεινε ουσιαστική συνεργασία του Πανεπιστημίου με την ΠΔΕ και τους αυτοδιοικητικούς φορείς, στην κατεύθυνση ισχυροποίησης και ανάπτυξης του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος. Ο ίδιος αναφέρθηκε, στους τρόπους με τους οποίους η ΠΔΕ συνδράμει στην λειτουργία του Πανεπιστημίου, αναφερόμενος στους πόρους και στα έργα που διατίθενται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020, αλλά και στις θεσμικές συνεργασίες των δύο πλευρών, με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση του προγραμματισμού για την επόμενη περίοδο.
Τέλος ο κ. Φαρμάκης, προσκάλεσε τον Πρύτανη να μετέχει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου προτίθεται, όπως επεσήμανε να φέρει ως θέμα το μέλλον του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνάρτηση με την τοπική κοινωνία, με τη συμμετοχή και παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων. Ο Πρύτανης αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Συνάντηση Δήμου Πατρέων και Πρυτανικών Αρχών
Τηλεδιάσκεψη στις 18/11/20 με πρωτοβουλία των Πρυτανικών Αρχών πραγματοποιήθηκε με το Δήμο Πατρέων όπου τέθηκαν θέματα συνεργασίας αλλά και ανάληψης ευθύνης και λύσεων από το Δήμο. Από τη πλευρά του Πανεπιστημίου Πατρών ετέθησαν τα ακόλουθα θέματα:
1) Παραχώρησης στο Δήμο Πατρέων του Δημοτικού Πειραματικού Σχολείου και του Βρεφονηπιακού Σταθμού
2) Ανάληψη από το Δήμο της συντήρησης και αποκατάστασης των δρόμων περιμετρικά των σχολείων στη Μαγούλα
3) Το θέμα του παράνομου οικισμού Ρομά στο Χάραδρο
4) Ανάληψη ευθύνης και λύσης από το Δήμο των αδεσπότων που ευρίσκονται εντός της Πανεπιστημιούπολης καθώς και στο ΠΓΝΠ
5) Παραχώρησης από το Πανεπιστήμιο, χώρων για τη κατασκευή από το Δήμο Πατρέων δρόμου από τη γέφυρα Σέλεμνου στο Κ. Καστρίτσι μέχρι το ΕΚΑΒ
Ο Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι δεσμεύτηκαν ότι θα εξετάσουν κάποια εκ των θεμάτων τα οποία θα συζητηθούν αναλυτικά σε επικείμενη συνάντηση, ενώ έθεσαν κάποια άλλα εκτός αρμοδιότητας Δήμου.

Θέση για όλους τους αιτούντες φοιτητές στις Φοιτητικές Εστίες Πανεπιστημίου Πατρών
Yπό τη Προεδρία του Αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας Καθηγητού Μάρκου Μαραγκού παρουσία του Πρυτάνεως Καθηγητού Χρήστου Μπούρα, πραγματοποιήθηκε στις 16-11-2020 η συνεδρίαση της Εφορείας των Φοιτητικών Εστιών (ΦΕΠ) του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης αποφασίστηκε η έγκριση στέγασης σε Φοιτητικές Εστίες και σε μισθωμένες κλίνες όλων των αιτούντων φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών, συμπεριλαμβανομένων και των εκπρόθεσμων αιτήσεων, εκτός των Τμημάτων του Αγρινίου που δεν εκδηλώθηκε σχετικό ενδιαφέρον από ξενοδοχεία.
Η επίτευξη έγκρισης όλων των αιτήσεων στέγασης ειδικά για τη Φοιτητική Εστία της Πάτρας, έγινε εφικτή λόγω της εξασφάλισης επιπλέον δωματίων, τα οποία αν και δεν χρησιμοποιούνταν από τους φοιτητές στους οποίους είχαν παραχωρηθεί, αυτοί δεν τα είχαν παραδώσει γεγονός που διεπιστώθη μετά από το σχετικό έλεγχο της αρμόδιας Επιτροπής. Η συγκεκριμένη Επιτροπή εξετάζει αν τα δωμάτια χρησιμοποιούνται από τους δικαιούχους φοιτητές και αν οι δικαιούχοι φοιτητές έχουν περατώσει ή έχουν εγκαταλείψει τις σπουδές τους όποτε δεν δικαιούνται χρήσης. Στην εν λόγω Επιτροπή της οποίας η λειτουργία θα συνεχισθεί και τα αποτελέσματα του ελέγχου θα ανακοινώνονται σε όλους, συμμετέχει και εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Συλλόγου των Φοιτητών της ΦΕΠ.
Αναλυτικά, εγκρίθηκε η στέγαση :
- 285 συνολικά φοιτητών στη Φοιτητική Εστία Πάτρας ( Ρίο και Κουκούλι)
- 54 συνολικά φοιτητών στο Μεσολόγγι ( στη Φοιτητική Εστία και σε μισθωμένες κλίνες)
- 9 συνολικά φοιτητών στο Αίγιο
- 21 συνολικά φοιτητών στον Πύργο
- 9 συνολικά φοιτητών στην Αμαλιάδα
Η στέγαση των φοιτητών στις πόλεις Μεσολόγγι ( εκτός Φοιτητικής Εστίας) , Αίγιο, Πύργο και Αμαλιάδα θα γίνει αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μισθώσεων μέσω ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Το Πανεπιστήμιο θα επαναλάβει το διαγωνισμό για τη πόλη του Αγρινίου ώστε να εξασφαλίσει 30 κλίνες σε μισθωμένα διαμερίσματα ή ξενοδοχεία.

Συνάντηση Πρυτανικών Αρχών με Διευθυντές Ινστιτούτων ΠΕΚ
Στις 17/11/20 πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση του Πρύτανη κ. Χ. Μπούρα με τους Διευθυντές Ινστιτούτων Πανεπιστημιακών Ερευνητικών Κέντρων (ΠΕΚ). Στη συνάντηση συμμετείχαν, πέραν του Πρύτανη, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης κ. Π. Δημόπουλος και οι Διευθυντές Ινστιτούτων των ΠΕΚ κ.κ. Σ. Τσιτσιρίδης, Καθηγητής Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Α. Δήμας, Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Α. Ζεληλίδης, Καθηγητής Τμήματος Γεωλογίας, Γ. Αγγελόπουλος, Καθηγητής Τμήματος Χημικών Μηχανικών, Θ. Τσέλιος, Καθηγητής Τμήματος Χημείας, Κ. Κουτσικόπουλος, Καθηγητής Τμήματος Βιολογίας, Ζ. Λυγερού, Καθηγήτρια Τμήματος Ιατρικής, Γ. Σπυρούλιας, Καθηγητής Τμήματος Φαρμακευτικής και Α. Σπυριδωνίδης, Καθηγητής Τμήματος Ιατρικής. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των ΠΕΚ του Ιδρύματος.

------

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ
Το Πανεπιστήμιο Πατρών στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της προαγωγής της επιστήμης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, κατόπιν απόφασης της Συγκλήτου του Ιδρύματος, θα συμμετέχει παρέχοντας τη στήριξή του, στις παρακάτω πρωτοβουλίες:

- Παροχή στήριξης στην πρωτοβουλία του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας για την Ανάδειξη από την Unesco του Ολυμπιακού ύμνου του Συμπολίτη μας Κωστή Παλαμά ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά
- Χορήγηση της αιγίδας του Πανεπιστημίου Πατρών στην Ημερίδα για την ιστορία των θετικών επιστημών της «Πρωτοβουλίας 1821-2021», στην οποία συμμετέχουν τα σημαντικότερα κοινωφελή, πολιτιστικά και επιστημονικά Ιδρύματα της χώρας και η Εθνική Τράπεζα.
- Παροχή οικονομικής στήριξης και χορήγηση αιγίδας του Πανεπιστημίου Πατρών στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας και των Βραβείων Ζαν Μωρέας, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε κοινή διαδικτυακή εκδήλωση από 10 – 13 Δεκεμβρίου 2020.

------

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Στις 19/11/2020 πραγματοποιήθηκε η υπ’ αριθμ. 178-19.11.2020 συνεδρίαση της Συγκλήτου και η υπ’ αριθμ. 8/19.11.2020 συνεδρίαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Ιδρύματος. Μπορείτε να αναζητήσετε τις ημερήσιες διατάξεις καθώς και τις αποφάσεις των Συνεδριάσεων της Συγκλήτου και του Πρυτανικού Συμβουλίου στους συνδέσμους:
α) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ
β) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΠΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

------

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΡΑΔΙΜ
Τα Γραφεία Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (ΓΡΑΔΙΜ) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που έχουν συνυπογράψει, διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή 20-11-2020 Ημερίδα με θέμα την υποστήριξη της διδασκαλίας και της μάθησης στα Πανεπιστήμια. Η Ημερίδα θα εστιάσει στα ζητήματα ίδρυσης των ΓΡΑΔΙΜ στα δύο Πανεπιστήμια, αλλά και στην αποτίμηση της πρώτης φάσης λειτουργίας τους και απευθύνεται στους/στις Αντιπρυτάνεις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και τα μέλη των ΜΟΔΙΠ των ελληνικών Πανεπιστημίων. Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Αποστόλης Δημητρόπουλος και ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Περικλής Μήτκας.
Θα παρουσιαστούν τα βήματα για την ίδρυση των ΓΡΑΔΙΜ, οι πρώτες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν και οι ανάγκες της πανεπιστημιακής κοινότητας, όπως καταγράφονται μέσα από την μέχρι σήμερα εμπειρία λειτουργίας τους. Στην Ημερίδα θα πάρουν μέρος καταθέτοντας τη δική τους εμπειρία σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, Καθηγητές Πανεπιστημίων του εξωτερικού, υπεύθυνοι για τη λειτουργία των αντίστοιχων δομών των Πανεπιστημίων τους. Μετά τις σύντομες παρουσιάσεις, θα ακολουθήσει συζήτηση για τις προοπτικές αυτών των δομών αλλά και τις ενέργειες για την αναβάθμιση της διδασκαλίας στο ελληνικό Πανεπιστήμιο.
Για πληροφορίες: https://ctl.duth.gr/index.php/imerida/

------

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ WEBINAR ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ webresCom ΤΟΥ ΕΛΚΕ
Ο ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Πατρών ενεργοποιώντας τις νέες λειτουργικότητες του web-resCom που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, διοργάνωσε webinar επικουρικά στις οδηγίες και τα video, που είναι ήδη διαθέσιμα. Αντικείμενο του webinar ήταν η παρουσίαση των νέων λειτουργικοτήτων με έμφαση την καταχώρηση ονομαστικών καταστάσεων και φύλλων χρονοχρέωσης, με πραγματικά δεδομένα. Για τη χρήση των εξ' αποστάσεως νέων λειτουργικοτήτων μπορείτε να συμβουλεύεστε τα διαθέσιμα εγχειρίδια και περιγραφικά video σχετικά με το σύνολο των απαιτούμενων σταδίων ανά διαδικασία στον ΟΔΗΓΟ ΝΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ web-resCom

------

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
Λόγω των νέων συνθηκών και τηρώντας πάντα τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σας ενημερώνουμε ότι όλες οι παροχές της Κοινωνικής Μέριμνας θα πραγματοποιούνται εξ’ αποστάσεως πέραν των προγραμματισμένων συνεδριών φυσικοθεραπείας και ιατρικής υποστήριξης. Συγκεκριμένα συνεχίζονται εξ αποστάσεως:

- Οι συνεδρίες συμβουλευτικής, ψυχοκοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης μέσω της πλατφόρμας zoom κατόπιν σχετικού αιτήματος στο email socialwelfare@upatras.gr ή στο τηλέφωνο: 2610969696
- Οι συνεδρίες ακαδημαϊκής και επαγγελματικής συμβουλευτικής κατόπιν σχετικού αιτήματος στο τηλέφωνο 2610 969686 ή στο email: grafdias@upatras.gr

Τονίζεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των συνεδριών τηρείται το απόρρητο σύμφωνα πάντα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR). Περισσότερες πληροφορίες: https://socialwelfare.upatras.gr/

------

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ
Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης σε συνεργασία με την Κοινωνική Μέριμνα καλεί τους ενδιαφερόμενους φοιτητές να συμμετέχουν στο εθελοντικό πρόγραμμα Προσβασιμότητα Εκπαιδευτικού Υλικού. Η έντυπο-αναπηρία ως όρος αναφέρεται στα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην ανάγνωση έντυπου υλικού χωρίς υποβοήθηση. Αυτό μπορεί να συμβαίνει λόγω μιας φυσικής που πρακτικά απαγορεύει την ισότιμη πρόσβαση όλων των φοιτητών στην πληροφορία και τη γνώση. Η δημιουργία προσβάσιμου υλικού, δηλαδή υλικού που οι εντυποανάπηροι χρήστες μπορούν εύκολα να διαβάσουν απαιτεί μεγάλο αριθμό ατόμων. Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://socialwelfare.upatras.gr/volunteer-network/.

------

ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 2020
Το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνει και φέτος (για 14η συνεχόμενη χρονιά) την Βραδιά Ερευνητή στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Researchers' Night που ξεκίνησε το 2005 με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πλέον υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Πλαίσιο «HORIZON 2020» και συγκεκριμένα από τη δράση Marie Sklodowska-Curie. Η κουκουβάγια της γνώσης φέτος θα μας περιμένει on line λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας που επικρατούν. Διάφορες δράσεις θα λάβουν μέρος κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας 23-27/11/2020 όπως ομιλίες, παρουσιάσεις, διαγωνισμός ζωγραφικής, διαγωνισμός φωτογραφίας κ.τ.λ. Συντονιστείτε: https://researchersnight.gr/, @researchersnightpatra, YouTube / rengreece

------

2η ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΑ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ
To Tμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Παν/μίου Πατρών οργανώνει την 2η Ανοικτή Ημέρα Υδατοκαλλιέργειας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου 2020 ημέρα Δευτέρα, (ώρα 10:00-14:00), προς τιμή της εορτής του Αγ. Ανδρέα, «Aλιέα» στο επάγγελμα και «Ιεραπόστολο», σύμβολο-λογότυπο του Πανεπιστημίου Πατρών και πολιούχου της πόλης των Πατρών. Η δράση αυτή γίνεται σε συνδυασμό με ανάλογες εκδηλώσεις στην Μεσόγειο και στοχεύει στο να γίνει γνωστή η δραστηριότητα στο ευρύ κοινό μέσα από παράλληλες ενέργειες. Η διοργάνωση υποστηρίζεται έμπρακτα από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), η οποία αποτελείται από 23 εταιρείες μέλη, η παραγωγή των οποίων αντιπροσωπεύει περίπου το 80% της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Συμμετέχουν με παρουσιάσεις εκπρόσωποι από το Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/νίκης, το Παν/μιο Κρήτης, το ΕΛΚΕΘΕ, το Παν/μιο Δυτικής Μακεδονίας. Λαμβάνοντας όλα τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κωρονοϊού, η εκδήλωση θα γίνει διαδικτυακά και είναι ανοικτή στο κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες: http://asfa.upatras.gr/?p=2203

------

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΥΜΟΥΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΠΑΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1821»
Η δρ Αναστασία Κουμούση, αρχαιολόγος - βυζαντινολόγος και Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, θα μιλήσει με θέμα: "Η Πάτρα μέχρι το 1821" στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών, τη Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020, και ώρα 18:00. Η ομιλία θα γίνει μέσω zoom: https://upatras-gr.zoom.us/my/panetsos password: upatras (αν ζητηθεί) και είναι ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο.

------

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Ο Χρήστος Ζερεφός εξελέγη Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών
Η Ολομέλεια της Ακαδημίας στις 12/11/2020, εξέλεξε τον Ακαδημαϊκό Χρήστο Ζερεφό, ως Γενικό Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών για την προσεχή πενταετία. Ο Ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός έχει αναγορευθεί, μετά από πρόταση του Τμήματος Φυσικής, Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών το 2016. Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών συγχαίρει τον κ. Χρήστο Ζερεφό για την εκλογή του, η οποία αποτελεί ιδιαίτερη τιμή τόσο για το Τμήμα Φυσικής, όσο και για τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και εύχεται μια δημιουργική και επιτυχημένη θητεία.

Βράβευση Ιουλίας – Αθηνάς Σπινθουράκη
Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών συγχαίρει την κ. Ιουλία - Αθηνά Σπινθουράκη, πρώην Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας, για τη βράβευση της από τη Children’s Identity and Citizenship European Association (CiCea) στο επιστημονικό πεδίο της Ιδιότητας του Πολίτη (Citizenship) και της Ταυτότητας (Identity). Η κ. Σπινθουράκη διετέλεσε επί χρόνια Πρόεδρος της CiCea και ήταν ο σύνδεσμος του Πανεπιστημίου Πατρών με αυτόν τον Οργανισμό, οργανώνοντας επανειλημμένα συνέδρια και σεμινάρια στο χώρο του Πανεπιστημίου μας.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας Τύπου