Food Loss and Waste International Workshop «Η επόμενη ημέρα: Η πρόληψη της σπατάλης τροφίμων μετά την πανδημία»

event poster
Διαδικτυακό
20/01/2021 - 17:00

Το Εργαστήριο Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αγροτικού Χώρου του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 (17:00- 20:30) διαδικτυακό International Workshop για την απώλεια και σπατάλη τροφίμων.

Το International Workshop με τίτλο «Η επόμενη ημέρα: Η πρόληψη της σπατάλης τροφίμων μετά την πανδημία» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ.  Το Workshop εστιάζει στο φαινόμενο της σπατάλης τροφίμων και παρέχει πληροφόρηση σχετικά με τη πρόληψη της σπατάλης, καλές πρακτικές και επιτυχημένες προσεγγίσεις που αφορούν όλο το μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων.

Ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες από διαφορετικές χώρες και επιστημονικές περιοχές θα αναλύσουν και συζητήσουν αποτελέσματα ερευνών καθώς και σύγχρονες προσεγγίσεις και μεθόδους για τη μείωση της απώλειας και της σπατάλης τροφίμων.

Η παρακολούθηση του workshop είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα λάβουν «Βεβαίωση παρακολούθησης».

Δήλωση Συμμετοχής – Εγγραφή (Δωρεάν):

https://upatras-gr.zoom.us/webinar/register/WN_6odZis49QjOCpB_ikYdH4A

Λεπτομέρειες

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Προκόπης Θεοδωρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μάρκετινγκ - Διευθυντής του Εργαστηρίου Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αγροτικού Χώρου (proth@upatras.gr)

Συντονιστής Διοργάνωσης: Θεοφάνης Ζαχαράτος, Υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων και μέλος του ερευνητικού εργαστηρίου (theof.zacharatos@upatras.gr)

Έναρξη: 17:00

Συμμετέχοντες

1o Πάνελ [17:00 – 18:30]

  • Luca Secondi, Associate Professor of Economic Statistics, University of Tuscia - Department for Innovation in Biological, Agro-Food and Forest Systems (DIBAF), Viterbo, Italy
  • Ludovica Principato, Researcher of Marketing and Sustainability, Roma Tre University - Department of Business Administration, Rome, Italy
  • Dimitris Spiridis, Food & Beverages InStore Manager ΙΚΕΑ Greece, Cyprus & Bulgaria
  • Alexander Theodoridis, Co- Founder & CEO BOROUME, Greece
  • Prokopis Theodoridis, Associate Professor, Department of Business Administration of Food and Agricultural Enterprises, University of Patras, Greece
  • Theofanis Zacharatos, Ph.D. Candidate, member of the Lab, Department of Business Administration of Food and Agricultural Enterprises, University of Patras, Greece

2ο Πάνελ [18:45 – 20:15]

  • Natasa Christofi, Marketing Manager IKEA, Greece
  • Clara Cicatiello, Coordinator of H2020 LOWINFOOD project, Assistant Professor of Agricultural Economics, University of Tuscia - Department for Innovation in Biological, Agro-Food and Forest Systems (DIBAF), Viterbo, Italy
  • Alexia Macheras, Sustainable Retail & Corporate Communication Manager, AΒ Vassilopoulos, Greece
  • Christian Reynolds, Senior Lecturer, Centre for Food Policy, University of London, UK
  • Andres Silva, Assistant Professor, School of Business and Economics, Universidad Central de Chile, Chile