Οι φοιτητές αποτελούν το πολυπληθέστερο και πιο ζωντανό τμήμα της ακαδημαϊκής κοινότητας. Η συγκεκριμένη ενότητα έχει ως στόχο την πολύπλευρη ενημέρωση των φοιτητών από την εισαγωγή τους έως την αποφοίτησή τους.

Νεοεισερχόμενοι

Ο Οδικός Χάρτης δημιουργήθηκε ώστε οι φοιτητές να οδηγηθούν με ευκολία σε όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για την έναρξη των σπουδών τους στο Πανεπιστήμιό μας.

Παροχές και μέριμνα

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών έχουν στη διάθεσή τους ένα σύνολο από παροχές που στόχο έχουν την υποστήριξη των σπουδαστών κατά τη διάρκεια φοίτησής τους.

Υποτροφίες και κινητικότητα

Τα προγράμματα κινητικότητας δίνουν τη δυνατότητα απόκτησης εμπειριών στο εξωτερικό με χρηματοδότηση. Ταυτόχρονα υπάρχει πληθώρα υποτροφιών και δανείων που παρέχονται τόσο σε προπτυχιακούς όσο και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές με βάση τις επιδόσεις τους, προς ενίσχυση και προώθηση της έρευνας.

Φοιτητική ζωή

Το Πανεπιστήμιο Πατρών εξασφαλίζει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για ουσιαστική επιστημονική γνώση και μάθηση μέσα σε ένα ευχάριστο πανεπιστημιακό περιβάλλον που προσφέρει ευκαιρίες και για άλλες ενδιαφέρουσες πολιτιστικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Με μια ματιά

  • Ενεργοί Προπτυχιακοί Φοιτητές 30.185
  • Μεταπτυχιακοί Φοιτητές 1.704 και Υποψήφιοι Διδάκτορες 2.051
  • 15 Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών

(στοιχεία 06.2020)