@UP: Μήνας

Το UP «περπατάει» ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Για 6η συνεχόμενη φορά πραγματοποιήθηκε η, καθιερωμένη πια, εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ενάντια στον καρκίνο του μαστού, Pink the city 2018. Ο περίπατος ζωής, γνωστός και ως «ροζ ποτάμι» ξεκίνησε από τα Ψηλαλώνια και αφού διέσχισε τις οδούς Γούναρη, Ρήγα Φεραίου και Αγίου Νικολάου, κατέληξε στον μώλο με σύνθημα «Συγχρονίζουμε τα βήματά μας». Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο του Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ νομού Αχαΐας και η συμμετοχή του κόσμου για μία ακόμη χρονιά ήταν μεγάλη.
[Δέσποινα Σκέντζου]

A tempo

Συνέντευξη με τη Χριστίνα Μαξούρη με αφορμή την παράσταση Δανεικά Παπούτσια στο θέατρο Λιθογραφείον.
-Πως διαχειρίζεται η μουσική τον αποχωρισμό;
-Τον τραγουδάει… και σίγουρα δεν τον φοβάται.
Τί περιλαμβάνει η παράσταση «Δανεικά Παπούτσια»;

Σχέση Πανεπιστημίου-ΤΕΙ: Γιατί είμαστε αντίθετοι στη συνένωση Η άποψη της Πολυτεχνικής Σχολής

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η σημασία της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου μας είναι υποτιμημένη, και σ’ αυτό βέβαια ευθύνες έχει και η ίδια η Πολυτεχνική, ίσως γιατί θεωρούσε δεδομένο τον σεβασμό στην τεράστια συνεισφορά της στην πρόοδο του Πανεπιστημίου και της περιοχής μας. Άλλωστε, η Πολυτεχνική μας συναγωνιζόταν με επιτυχία όχι μόνο το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την Πολυτεχνική του Α.Π.Θ., αλλά και τα καλύτερα πολυτεχνεία της Ευρώπης.

Εξόριστοι στο σανίδι

>>Στιγμιότυπο από την παράσταση

Τέλη Οκτώβρη του 2018, παρακολουθήσαμε φοιτητές, καθηγητές, φίλοι και, γενικώς, το φιλοθεάμον κοινό της πόλης μας τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Στρέβλωση» η οποία ανέβηκε στο θέατρο ACT (Γεροκωστοπούλου 65). Ένα έργο, το οποίο υλοποιήθηκε από νεαρούς φοιτητές, και όχι μόνο, του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι αξιοποιώντας το κοινό τους πάθος για το θέατρο και εκμεταλλευόμενοι τον ελεύθερο χρόνο τους, κατάφεραν να μας προσφέρουν μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, απόλαυση και προβληματισμό.

Νεανική δημιουργικότητα στο ΜΕΤ

>>Οι ομάδες Ρομποτικής στο MET εν δράσει

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών είναι ένα πυρήνας πολιτισμού και δημιουργικότητας με εμβέλεια πέρα από την περιφέρειά μας. Πρόσφατα διοργάνωσε μια σειρά από δράσεις που απευθύνονται στους νέους.

Πρωτοετείς έτοιμοι για αθλητική δράση

>>Εικόνα από τα γήπεδα τένις πριν γίνουν οι εργασίες αναδόμησης και το γήπεδο ποδοσφαίρου στον εξωτερικό χώρο. Πηγή: gym.upatras.gr

Το Student Guru Patras

Τ
ο Student Guru Patras είναι μια φοιτητική ομάδα που ασχολείται με σύγχρονες τεχνολογίες και εφαρμογές της πληροφορικής.

Καλωσόρισμα στους πρωτοετείς του 2017

Νέα πρόσωπα κατακλύζουν και αυτό τον Σεπτέμβρη την πανεπιστημιούπολη: oι πρωτοετείς μας. Το Πανεπιστήμιο με μια πρώτη ματιά φαίνεται πολύ διαφορετικό από το σχολείο. Είναι τόσο πολλές οι νέες πληροφορίες που έχει να μάθει κανείς! Η συντακτική ομάδα του περιοδικού του Πανεπιστημίου (@Up) έχει ετοιμάσει αυτό το τεύχος-οδηγό, με σκοπό να συγκεντρώσει χρήσιμα στοιχεία για τους πρωτοετείς. Ζητήσαμε από φοιτητικές ομάδες αλλά και από δομές του Πανεπιστημίου να παρουσιαστούν και να μας ενημερώσουν για τη δράση τους.

Η HelMSIC στην Πάτρα

Η HelMSIC – Hellenic Medical Students’ International Committee (Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων Φοιτητών Ιατρικής) είναι ένα ανεξάρτητο σωματείο μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού, μη κομματικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1958 από φοιτητές ιατρικής, και σήμερα αποτελείται από 7 τοπικές επιτροπές, μία σε κάθε Ιατρική Σχολή. Οραματίζεται μία κοινωνία φοιτητών ιατρικής και μελλοντικών ιατρών εφοδιασμένων με αξίες και κοινωνική σκέψη για την προαγωγή του ανθρωπισμού και την ολιστική προσέγγιση της ιατρικής.

Σελίδες