@UP: Μήνας

ΝΑΛΑΝΤΑ

Η βιβλιοθήκη μόλις είχε ανοίξει για τους δεκαέξι μοναδικούς φοιτητές του πανεπιστημίου της Ναλάντα.

Ο Λαθραναγνώστης

Το τέλος του καλοκαιριού -όχι η αρχή του φθινοπώρου, επιδιώκουμε να παρατείνουμε το καλοκαίρι μήπως και ξεγελώντας τις εποχές ξεγελάσουμε κι εμάς τους ίδιους- βρίσκει τους εκδοτικούς οίκους και τα βιβλιοπωλεία σε νέες εκδόσεις και αλλαγή προθηκών, αντίστοιχα. Κάνοντας μια σύντομη βουτιά, αντί για τσούχτρες μάς τσίμπησαν βιβλία που αναμένουμε μέσα στους επόμενους μήνες με μεγάλο ενδιαφέρον.

Τέτα Παπαδοπούλου (επιμ.), Για τον Κορνήλιο Καστοριάδη: Είμαστε υπεύθυνοι για την ιστορία μας, Εκδόσεις Κριτική, 2017 (ISBN μη διαθέσιμο προς το παρόν).

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Παραστατικές Τέχνες: STOP στα Μικροπλαστικά

>>Οι συμμετέχοντες στο θερινό σχολείο. Φωτογραφία: Σταυρούλα Κορδέλα

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών Συνέντευξη του Προέδρου Σταύρου Κουμπιά

Πείτε μας μερικά σημεία-σταθμούς για το τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατά πρώτον θα ήθελα να επισημάνω ότι η αποστολή του Τμήματος είναι η κατάρτιση επιστημόνων μηχανικών, οι οποίοι ασχολούνται με τη μελέτη και την κατασκευή συστημάτων για την παραγωγή, μεταφορά, διανομή, αποθήκευση, επεξεργασία, έλεγχο και χρησιμοποίηση ενέργειας και πληροφορίας.

Το περιοδικό του Πανεπιστημίου Πατρών (@ Up) αναζητά συνεργάτες

Το περιοδικό του Πανεπιστημίου μας (@Up) εκδίδεται κάθε μήνα, και στη συντακτική του ομάδα μετέχουν εθελοντικά καθηγητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και υπάλληλοι του Πανεπιστημίου μας.

Συμβουλές προς ναυτιλομένους ... φοιτητές!

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν! Με χαρά έμαθες πως η πόλη που θα σε φιλοξενήσει τα επόμενα 4 (τουλάχιστον) χρόνια είναι η Πάτρα! Το μόνο σίγουρο; Ότι θα ζήσεις υπέροχες στιγμέςσε μια από τις καλύτερες φοιτητουπόλεις της Ελλάδας! Ετοιμάζοντας λοιπόν τις αποσκευές σου που θα σε ακολουθήσουν σε αυτό το υπέροχο ακαδημαϊκό ταξίδι, θυμήσου να πάρεις μαζί σου τις με πολύ αγάπη συμβουλές από εμάς! Μην αγχώνεσαι! Όλοι κάναμε λάθη!

Η AEGEE στην Πάτρα

H πανευρωπαϊκή μη κερδοσκοπική οργάνωση φοιτητών και νέων όλων των επιστημών AEGEE (Association des Etats Generaux des Etudiants de L’Europe –γαλλικό δηλαδή, προφέρεται Αεζέ!) είναι ανεξάρτητη από πολιτικές κατευθύνσεις, και η λειτουργία της βασίζεται στην εθελοντική εργασία των μελών της.

Περιήγηση στην Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης (ΒΚΠ) είναι η κύρια μονάδα πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών. Βρίσκεται στο τέρμα της οδού Αριστοτέλους στην Πανεπιστημιούπολη, ανατολικά του κτιρίου του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, και οι χώροι, οι συλλογές και οι υπηρεσίες της αναπτύσσονται σε τέσσερις ορόφους.

Το ‘Πράσινο Πανεπιστήμιο’ ψάχνει νέους εθελοντές

Στην Ελλάδα συχνά παραπονιόμαστε για την αδιαφορία που υπάρχει για το περιβάλλον. Τί κάνουμε όμως όλοι για αυτό;
Στο Πανεπιστήμιό μας η ευκαιρία να δραστηριοποιηθεί κανείς πάνω σε διάφορα περιβαλλοντικά θέματα δίνεται μέσα από τις ποικίλες δράσεις του ‘Πράσινου Πανεπιστημίου’, οι οποίες κατευθύνονται από την Επιτροπή Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.

Σελίδες