@UP: Μήνας

Μεγάλα Δεδομένα: Τάσεις και Προοπτικές

>>Νίκος Γιαννακόπουλος

Οδοιπορικό στα Πανεπιστήμια του Ιρακινού Κουρδιστάν: Εκπαίδευση στην ψηφιακή μάθηση

>>Ο κ. Ευθύμιος Κωστόπουλος, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Erbil, στην Πρωτοχρονιά των Yezidis.

H Τρισεύγενη του Κωστή Παλαμά από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Μ ε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις της Τρισεύγενης του Κωστή Παλαμά, στο δημοτικό θέατρο Απόλλων. Η επιλογή για την επί σκηνής διδασκαλία αυτού του μοναδικού θεατρικού έργου δεν ήταν τυχαία. Φέτος συμπληρώθηκαν 75 χρόνια από το θάνατο και 160 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου ποιητή και ο δήμος Πατρέων ανακήρυξε το 2019 ως έτος Κωστή Παλαμά, πραγματοποιώντας πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων στην μνήμη του.

Διαβάζοντας την Ιλιάδα «αλλιώς»

>>Φωτογραφία από τη διάλεξη στο αμφιθέατρο του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας
Οι μαθητές της Β' τάξης Γυμνασίου Καστριτσίου επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019, το Πανεπιστήμιο Πατρών, για να παρακολουθήσουν διάλεξη με θέμα τον Τρωικό πόλεμο και την κατασκευή του Δούρειου Ίππου. Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε από τον Αν. Καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών, κ. Θωμά Χόνδρο, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας. Την ομιλία διοργάνωσε το Εργαστήριο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού.

Πόσο καλά γνωρίζεις το περιβάλλον γύρω σου;

Η περιβαλλοντική ομάδα του Πράσινου Πανεπιστημίου Πατρών-Green Campus, σε βοηθά να εξερευνήσεις το περιβάλλον γύρω σου, τονώνοντας την περιβαλλοντική παιδεία και συνείδηση, μέσω του περιβαλλοντικού κουίζ που δημιούργησε αποκλειστικά για σένα. Το κουίζ επιμελήθηκαν η Μαρίνα Εκίζογλου, η Μαίρη Μαρκάτου, η Μαρίνα Τριανταφυλλίδη και η Αθηνά Τσιρώνη, οι οποίες είναι εθελόντριες της περιβαλλοντικής ομάδας. Ανακάλυψέ το και απάντησε τις ερωτήσεις αφιερώνοντας μόλις λίγα λεπτά από το χρόνο σου.

Όταν η ελληνική γλώσσα ταξιδεύει

Ένα υπέροχο κοινωνικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται στη Βραζιλία έχει και την ελληνική σφραγίδα. Η βραζιλιάνα απόφοιτος του Εργαστηρίου Carla Biesdorf, που συμμετέχει στο πρόγραμμα, συνεργάστηκε με τη δασκάλα των ελληνικών Δήμητρα Γιωτόπουλου για τη μεταγλώττιση του σχετικού βίντεο και το αποτέλεσμα είναι απλά υπέροχο!

Μάνα μου Ελλάς

Οι Πατρινοί φίλοι του θεάτρου είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν την μουσικοθεατρική παράσταση Μάνα μου Ελλάς σε σκηνοθεσία Βασίλη Κόκκαλη για λίγες ακόμη παραστάσεις. Λόγω της μεγάλης απήχησης και των συνεχόμενων sold out ολοκληρώθηκε ένας δεύτερος κύκλος παραστάσεων της Θ.Ο.Ε.Π.Π. από τις 21 Μαρτίου 2019 έως την 1 Απριλίου 2019 στο Θέατρο Αγορά.

Ο ΛΑΘΡΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Η φράση «ελληνικό αυτοκίνητο» μοιάζει σήμερα περισσότερο με σύντομο ανέκδοτο παρά με μια πραγματικότητα που υπήρξε για πολλές δεκαετίες. Είναι δύσκολο να πειστεί κανείς ότι σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το campus του πανεπιστημίου μας -αλλά πολλές δεκαετίες πίσω- κατασκευάζονταν αμαξώματα, αγροτικά οχήματα ή ατμομηχανές. Σε συνέχεια της Εγκυκλοπαίδειας Ελληνικών Οχημάτων και Αεροσκαφών που εκδόθηκε το 1995, οι Λάμπρος Σκαρτσής και Γιώργος Αβραμίδης συνέλεξαν μνήμες και δημοσιεύματα και αποφάσισαν να προσεγγίσουν το θέμα με ακόμα μεγαλύτερη λεπτομέρεια στο λεύκωμα Made In Greece.

Τα νέα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος Φιλολογίας

>>Γεωργία Γκότση, αντιπρόεδρος τμήματος Φιλολογίας και Επιτροπή ΠΜΣ

Το Τμήμα Φιλολογίας πιστεύοντας στην ανάγκη διαρκούς αναβάθμισης των προγραμμάτων σπουδών και συγχρονισμού τους με τις διεθνείς εξελίξεις εγκαινίασε δυο νέα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών, αντικαθιστώντας το παλαιό ενιαίο μεταπτυχιακό του πρόγραμμα.

Σελίδες