@UP: Αντιγόνη Αννίνου

Οι απόφοιτοί μας γράφουν -Ο Παναγιώτης Τσίγγανος, δημιουργός της εφαρμογής MobiFaDe

Ο Παναγιώτης Τσίγγανος, απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, μας μίλησε για την εφαρμογή MobiFaDe που δημιούργησε στα πλαίσια του ΜΔΕ «Βιοϊατρική Μηχανική» του Πανεπιστημίου μας, και η οποία ανιχνεύει τυχόν πτώση ηλικιωμένων και ενημερώνει τους δικούς του ανθρώπους παρέχοντας όλες τις πληροφορίες για τον εντοπισμό του, αλλά και για το Πανεπιστήμιο Πατρών, στο οποίο ξεκινάει τώρα τις διδακτορικές του σπουδές.Τι ακριβώς κάνει

TEDxPatras 2017

Το τρίτο TEDx Πάτρας ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στις 14 Οκτωβρίου 2017 και το Πανεπιστήμιό μας έδωσε ηχηρό παρόν, αφού ένα μεγάλο μέρος των εθελοντών, που συντέλεσαν καθοριστικά στην περάτωση του event, ήταν φοιτητές και απόφοιτοι του Πανεπιστημίου μας.

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών Συνέντευξη του Προέδρου Σταύρου Κουμπιά

Πείτε μας μερικά σημεία-σταθμούς για το τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατά πρώτον θα ήθελα να επισημάνω ότι η αποστολή του Τμήματος είναι η κατάρτιση επιστημόνων μηχανικών, οι οποίοι ασχολούνται με τη μελέτη και την κατασκευή συστημάτων για την παραγωγή, μεταφορά, διανομή, αποθήκευση, επεξεργασία, έλεγχο και χρησιμοποίηση ενέργειας και πληροφορίας.

Οδηγός Επιβίωσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Αγαπητέ πρωτοετή, καλωσόρισες στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στη νέα σου ζωή! Συγχαρητήρια για την επιτυχία σου. Όλα είναι έτοιμα για το ξεκίνημα της νέας σου ζωής όπου η χαρά είναι συνυφασμένη με την αγωνία για την πρώτη μέρα στο Πανεπιστήμιο.

Το Μηχανουργείο Υποστήριξης Ερευνητικών Δραστηριοτήτων

»Σύγχρονη φρέζα

Το @UP φιλοξενήθηκε στο Μηχανουργείο Υποστήριξης Ερευνητικών Δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Πατρών από τον πρόεδρο του και καθηγητή του τμήματος Φυσικής, Αλέξανδρο Βραδή, ο οποίος μας ξενάγησε στο χώρο με τον εξοπλισμό του (ο οποίος το καθιστά ένα από τα πληρέστερα μηχανουργεία στην ευρύτερη περιοχή), και μας μίλησε για τη λειτουργία του.

Πότε ιδρύθηκε το Μηχανουργείο και ποια είναι η λειτουργία του;

Ο Φυσικός που έκανε "Εφαρμογή" τις ιδέες του

Στη στήλη των αποφοίτων αυτού του μήνα, είχαμε τη χαρά να μιλήσουμε με έναν απόφοιτο του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, που ενώ τελείωσε με επιτυχία τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές στο ίδιο τμήμα, τον κέρδισε η τεχνολογία. Ο Νίκος Ιωάννου έγινε ιδρυτής της επιτυχημένης πλατφόρμας παραγγελίας φαγητού delivery.gr που ξεκίνησε από την Πάτρα και τώρα έχει αναλάβει το «delivery» σε 32 πόλεις της Ελλάδας, με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 3.000 επιχειρήσεων.
1) Πως προέκυψε η ιδέα του delivery.gr ;

Γνωρίζοντας το Πανεπιστήμιο Πατρών

>>«Φτιάξε έναν όμορφο χώρο που θα σε εμπνέει για να στεγάσεις τα όνειρά σου και ξεκίνα από εκεί τη νέα σου ζωή»

Καλωσόρισες στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ήρθε η στιγμή, μετά από έναν κουραστικό και απαιτητικό χρόνο που σίγουρα θα είχες, να ανακαλύψεις γιατί τα φοιτητικά χρόνια θα είναι τα πιο όμορφα της ζωής σου. 

AugMentor: Μια νέα εφαρμογή για τους επισκέπτες του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας

>>Ο Δημήτρης Γράβος και η εφαρμογή του.
 
Μέσα σε αυτή τη δύσκολη εποχή την οποία διανύει η χώρα και φυσικά και το ίδιο το Πανεπιστήμιό μας, οι νέες ιδέες και οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που δίνουν πνοή και ελπίδα στο μέλλον μας. Οι νέες τεχνολογίες παίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτό και, όταν μπορούν να συνδυαστούν με κάτι παραδοσιακό, τότε τα αποτελέσματα μπορεί να είναι θεαματικά!

γνωρίΖΩ – χαρίΖΩ ζωή

>>Ο παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος γίνεται επί σκηνής εθελοντής δότης μυελού των οστών

Sightseeing Upatras: Πρώτη στάση Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας

Ποιός λέει ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν μπορεί να έχει την δική του "πολιτιστική διαδρομή"; Ελάτε μαζί μας σε ένα ταξίδι εξερεύνησης που θα μάς οδηγήσει σε κόμβους γνώσης, έμπνευσης και πειραματισμού. Το μόνο που θα χρειαστεί να φανταστείτε είναι το λεωφορειάκι μας (βάλτε του όποιο χρώμα και σχήμα τραβάει η όρεξή σας), γιατί οι προορισμοί μας είναι απόλυτα υπαρκτοί. Κρυμμένα σαν διαμαντάκια στην καρδιά του Πανεπιστημίου μας, παραστάτες σε τοπία που καθημερινά προσπερνάμε, τα Μουσεία μας μάς περιμένουν...

Σελίδες