@UP: Ομάδα Σύνταξης @UP

Μικροαφήγημα ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ Ι. Γεώργα

Σε αυτό το τεύχος φιλοξενούμε το τρίτο στη σειρά από τα τρία μικροαφηγήματα που έλαβαν τιμητική διάκριση στον διαγωνισμό μικροαφηγήματος «Η βιβλιοθήκη είχε μόλις ανοίξει....», τον οποίο πρόσφατα διοργάνωσε η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου μας. Ακολουθεί το διήγημα της Ιωάννας Γεώργα. Απολαύστε το!

Μικροαφήγημα ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ Ι. Γεώργα

Σε αυτό το τεύχος φιλοξενούμε το τρίτο στη σειρά από τα τρία μικροαφηγήματα που έλαβαν τιμητική διάκριση στον διαγωνισμό μικροαφηγήματος «Η βιβλιοθήκη είχε μόλις ανοίξει....», τον οποίο πρόσφατα διοργάνωσε η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου μας. Ακολουθεί το διήγημα της Ιωάννας Γεώργα. Απολαύστε το!

Μετά την Πάτρα στο Μόντρεαλ το Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο BFAL

Διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Πάτρα στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2017 το διεθνές διεπιστημονικό Συνέδριο «BFAL 2017-Brain Function Assessment in Learning» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ του Καναδά και με το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Συνέδριο είχε ως θέμα του την «Αξιολόγηση της Εγκεφαλικής Λειτουργίας κατά τη Διαδικασία της Μάθησης».

Orange Grove Agri - Food Masterclass

Το ετήσιο “Agri-Food Masterclass on Entrepreneurship” έλαβε χώρα φέτος στην Πάτρα, από τις 3 ως τις 5 Νοεμβρίου. Συμμετείχαν συνολικά 18 νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) με δραστηριότητα στους τομείς της αγρο-τεχνολογίας και βιο-τεχνολογίας, της αγρο-διατροφής, του αγρο-τουρισμού και συναφών υπηρεσιών. Το Masterclass είναι πρωτοβουλία και υποστηρίζεται από την Ολλανδική πρεσβεία στην Αθήνα και τον οργανισμό StartLife, ο οποίος εδρεύει στο Wageningen της Ολλανδίας.

Workshop για τους τρισδιάστατους κόσμους στη διδασκαλία

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, διεθνής ημερίδα (international workshop) με θέμα “Using 3D Virtual Worlds Technology in Education: VR4STEM and World of Physics Erasmus+ projects” στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου eTwinning Thematic Conference 2017.

Σαν σήμερα

Το Πανεπιστήμιο Πατρών τιμά την 28η Οκτωβρίου

Άκου το Φθινόπωρο σε 10

Τραγούδια όπως τα επέλεξε η Χριστίνα Κυριακοπούλου, παραγωγός του UP fm, του σταθμού του Πανεπιστημίου Πατρών…
1) Χειμωνανθός – Γιάννης Χαρούλης
2) Βροχή – Μάνος Χατζιδάκις
3) Δέντρο μοναχό – Θανάσης Παπακωνσταντίνου/ Μελίνα Κανά
4) Πρώτο φθινόπωρο – Δημήτρης Μητροπάνος
5) Το τραγούδι του φθινοπώρου – Τζίμης Πανούσης
6) Η βροχή – Οπισθοδρομική Κομπανία
7) In the beginning – City of the sun
8) A café in Sorrento – Raymond Scott and his orchestra
9) To καλοκαίρι έφυγε – Κωστής Μαραβέγιας

Ημερίδα Γεωμετρίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Το Σάββατο 10 Ιουνίου οργανώθηκε στο Τμήμα Μαθηματικών Ημερίδα Γεωμετρίας, την οποία παρακολούθησαν καθηγητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές. Οι ομιλίες αφορούσαν πρόσφατες εξελίξεις σε διάφορα θέματα της διαφορικής γεωμετρίας και δόθηκαν από τους C. Oniciuc (Πανεπιστήμιο Al. I. Cusa,Iάσιο), Γ. Καϊμακάμη (Σχολή Ευελπίδων), Παναγιώτη Σακκαλή (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο) και τους Ν. Λαμπρόπουλο, Κ. Παναγιωτίδου, Μ. Σταθά, Α. Αρβανιτογεώργο (Πανεπιστήμιο Πατρών).

Ένας μαθησιακός περίπατος στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα

O “Μαθησιακός περίπατος στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα” είναι ένα ανοικτό διαδικτυακό μάθημα που αναπτύχθηκε από το έργο Erasmus+ με τίτλο “Open-up Entrepreneurship (OpEn)”. Στόχος του διαδικτυακού μαθήματος OpEn είναι να δώσει ανοικτή πρόσβαση στην εκπαίδευση σε σύγχρονα θέματα επιχειρηματικότητας και ταυτόχρονα να λειτουργήσει προωθητικά για την ανάπτυξη της κοινότητας της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο.

Το «Patras IQ» στη Θεσσαλονίκη

H συμμετοχή της «Patras IQ» για πρώτη φορά στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που διεξήχθη 9 με 17 Σεπτεμβρίου 2017, και συγκεκριμένα στο εκθεσιακό περίπτερο στο χώρο της ACADEMIA (περίπτερο Νο 14 Stand 23) που φιλοξενεί δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, επιχειρήσεις και ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εκπαίδευσης και της έρευνας, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Σελίδες