@UP: Δέσποινα Σκέντζου

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών

Παρουσίαση από τον Πρόεδρο του Τμήματος Καθηγητή Μιχάλη Ντεμούση

Το UP «περπατάει» ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Για 6η συνεχόμενη φορά πραγματοποιήθηκε η, καθιερωμένη πια, εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ενάντια στον καρκίνο του μαστού, Pink the city 2018. Ο περίπατος ζωής, γνωστός και ως «ροζ ποτάμι» ξεκίνησε από τα Ψηλαλώνια και αφού διέσχισε τις οδούς Γούναρη, Ρήγα Φεραίου και Αγίου Νικολάου, κατέληξε στον μώλο με σύνθημα «Συγχρονίζουμε τα βήματά μας». Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο του Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ νομού Αχαΐας και η συμμετοχή του κόσμου για μία ακόμη χρονιά ήταν μεγάλη.
[Δέσποινα Σκέντζου]

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Δημόσια Υγεία της Ιατρικής Σχολής

Ένα πρότυπο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών εστιασμένο στη δημόσια υγεία εφαρμόζει η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων, αντί να κλειστούν στα εργαστήρια, βγαίνουν στην κοινωνία και σε συνεργασία με διάφορους φορείς καλλιεργούν στην πράξη τη δημόσια υγεία.

Σαν σήμερα

Το 2014, Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών αναγορεύτηκε ο Serge Haroche, ένας από τους πρωτοπόρους στην πειραματική μελέτη των κβαντικών φαινομένων.
Ο Serge Haroche γεννήθηκε στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου και αργότερα εγκαταστάθηκε στη Γαλλία. Εργάστηκε μεταξύ άλλων στην École Normale Supérieure, στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (CNRS), στην École Polytechnique και στο Collège de France, όπου και βρίσκεται σήμερα. Είναι από τους πρωτοπόρους στην πειραματική μελέτη των κβαντικών φαινομένων.

Σαν σήμερα

Το Πανεπιστήμιο Πατρών ιδρύθηκε με το Ν.Δ. 4425 το 1964 ως αυτοδιοικούμενο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου υπό την εποπτεία του Κράτους.Τα εγκαίνια λειτουργίας του έγιναν στις 30 Νοεμβρίου του 1966, ανήμερα της εορτής του Αγ. Ανδρέου, στα διδακτήρια του Β ́ Γυμνάσιου Θηλέων στην οδό Κορίνθου, όπου αρχικώς στεγάστηκε το ίδρυμα, παρουσία των τότε: βασιλιά Κωνσταντίνου, πρωθυπουργού Στ. Στεφανόπουλου, αρχηγού της ΕΡΕ Π. Κανελλόπουλου, Δημάρχου Πατρέων Θ.

Σαν σήμερα τον Νοέμβριο

Με ομιλητή τον κ. Βασίλη Βασιλικό εορτάστηκε η 17η Νοεμβρίου το 2008. Ο Βασίλης Βασιλικός είναι Έλληνας συγγραφέας, παγκοσμίου φήμης. Βάσει δεδομένων της UNESCO, πρόκειται για έναν από τους δέκα πιο μεταφρασμένους Έλληνες συγγραφείς, μετά τους Καζαντζάκη, Ρίτσο, Καβάφη. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 33 γλώσσες ανά τον κόσμο, καθώς και στη γραφή Μπράιγ. Μέχρι σήμερα ο Βασιλικός έχει γράψει μυθιστορήματα, νουβέλες, διηγήματα, θεατρικά έργα και ποίηση.

Big Little Lies

Η μίνι σειρά δράματος και μυστηρίου «Big Little Lies» καθήλωσε κοινό και ενθουσίασε τους κριτικούς. Η σειρά είναι δημιουργία και συγγραφή του Ντέιβιντ Ε. Κέλλεϋ και βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Λιάν Μοριάρτυ.

Σαν σήμερα

<<Ο Γ. Αραφάτ με τον Πρύτανη Σ. Αλαχιώτη, κατά την τιμητική εκδήλωση αναγόρευσης του σε επίτιμο διδάκτορα, Μάιος 1996

Σαν σήμερα

<<Οι εσωτερικές υποδομές του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου

Σελίδες