Πολιτιστικά 2012

Προς τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας
 
Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι οι εκδηλώσεις "Πολιτιστικά 2012" θα πραγματοποιηθούν από το διάστημα 22 Απριλίου έως 27 Μαΐου 2012. Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν οι Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών (ΠΟΦΠΠ), οι Πολιτιστικές Ομάδες των Φοιτητών της Εστίας, τα Τμήματα Θεατρικών Σπουδών και Φιλολογίας, ο Χορευτικός Όμιλος Προσωπικού ΠΠ, η Χορωδία του ΠΠ, το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας "Ωρίων", καθώς και το 9ο ΕΠΑΛ Πάτρας και το Μουσικό Σχολείο Πάτρας.
Η Επιτροπή Πολιτιστικής Ανάπτυξης συνεχίζει να ενθαρρύνει τη συμμετοχή συλλογικών φορέων στις εκδηλώσεις και την ερασιτεχνική δημιουργία σε όλες τις μορφές της καλλιτεχνικής έκφρασης. Σε αυτό το πλαίσιο, η έναρξη των εκδηλώσεων αποφασίστηκε να γίνει με τη συμμετοχή των δύο σχολείων της πόλης μας (ΕΠΑΛ και Μουσικό Σχολείο), τονίζοντας ταυτόχρονα τη σχέση του Πανεπιστημίου με την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία.
Η εναρκτήρια εκδήλωση θα γίνει με την παράσταση "Το μεγάλο μας τσίρκο" του Ιάκωβου Καμπανέλλη, από τη Θεατρική Ομάδα του 9ου ΕΠΑΛ Πάτρας και τη Συμφωνική Μαντολινάτα και Χορωδία Μεικτών Φωνών Μουσικού Σχολείου Πάτρας, την Κυριακή 22 Απριλίου 2012 και ώρα 20.00 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Όπως δηλώνουν και οι συμμετέχοντες "Εμείς, οι εργαζόμενοι μαθητές της θεατρικής ομάδας του 9ου ΕΠΑΛ και οι μαθητές του  Μουσικού σχολείου, μέσα από ατελείωτες πρόβες στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που διαθέτουμε, διαπιστώσαμε το οξύ πνεύμα του Καμπανέλη, παρατηρητικό, άγρυπνο, να ξεθεμελιώνει όλες τις αξίες πάνω στις οποίες έχει στηριχθεί κάθα είδους πατριδοκαπηλία. Συνειδητοποιήσαμε, πόσο εφιαλτικά επίκαιρο είναι το έργο αυτό στις μέρες μας και πόση μεγάλη ευθύνη έχει η δική μας γενιά να μην επαναλάβει για μια ακόμα φορά, τα τραγικά λάθη που οδήγησαν ξανά τον τόπο μας σε αυτήν την άθλια και ταπεινωτική κατάσταση."
 
Επισυνάπτεται το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων.
 
Σας περιμένουμε!
 
Άννα Ρούσσου
Πρόεδρος Επιτροπής Πολιτιστικής Ανάπτυξης

Responsible: 
Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας
Phone: 
Fax: