9Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η 9Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014, η 9η Αθλητική Ημέρα του Πανεπιστημίου Πατρών, στους αθλητικούς χώρους του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου.

Τη διοργάνωση είχε αναλάβει το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, με την υποστήριξη της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών. Πρόκειται για αγωνίσματα και αθλητικές δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς 2013-2014 και στην 9η Αθλητική Ημέρα πραγματοποιήθηκαν οι τελικές φάσεις των αγώνων (αθλοπαιδιές και ατομικά αγωνίσματα) και άλλα δρώμενα, σε κλίμα συμμετοχικό, αγωνιστικό  και εορταστικό.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, δήλωσαν συμμετοχή σε διάφορα αγωνίσματα εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πατρών, μέλη Δ.Ε.Π, λοιποί εργαζόμενοι καθώς και φίλοι του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. Πολλοί ήταν επίσης και οι θεατές που παρακολούθησαν τους αγώνες, τόσο στην κλειστή αίθουσα του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, όπου διεξήχθησαν αγώνες καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, όσο και στο ανοικτό γήπεδο Ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά οι αγώνες και τα δρώμενα που διεξήχθησαν είχαν ως εξής:

  • Τελικός Αγώνας Ποδοσφαίρου φοιτητών εσωτερικού φοιτητικού πρωταθλήματος του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014, στο γήπεδο του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, μεταξύ των ομάδων των τμημάτων Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών και Φαρμακευτικής. Νικήτρια αναδείχθηκε στην παράταση η ομάδα του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών με σκορ 1-0. Συμμετείχαν οι φοιτητές:

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

Μπράττης Ιωάννης, Μερλής Νάσος, Φρισύρας Λευτέρης, Ροδόπουλος Νίκος, Τρυπαναγνωστόπουλος Γιώργος, Ανδρουλάκης Σωτήρης, Βογι’ατζιεφ Δημήτρης, Χριστόπουλος Χρήστος, Κούστσακ Γιαροσλάβ, Καρέλης Νίκος, Γεράνιος Ανδρέας, Χαρίσης Σωκράτης, Κλαουδάτος Διονύσης, Καραβατάκης Νίκος, Σαμαράς Μιχαήλ, Κόρδας Γιώργος

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ

Μπιτσάκος Α., Χαλήλ Τζεμήλ ογλου, Μουρδουκούτας Ε., Κοντός Ν., Δόνος Δ., Μέτσκας Α., Βουτσινάς Κονδηλιώρος Α., Κοκκοτός Α., Γκαντής Β., Σουρτζής Ι., Παληγεώργος Λ., Κάστιας Ν., Νταλακούρας Ν., Γρηγορίου Σταμάτιος, Ναξάκης Γεώργιος

Την απονομή στους πρωταθλητές έκανε ο πρόεδρος των Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, καθηγητής κ. Χρήστος Παπαδόπουλος, μέλος της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών.

Την απονομή στη δεύτερη ομάδα της Φαρμακευτικής, έκανε ο πρόεδρος του τμήματος, καθηγητής κ. Σωτήριος Νικολαρόπουλος.

Υπεύθυνος διεξαγωγής του πρωταθλήματος ήταν ο Γρηγόρης Μικρώνης, μέλος Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου.

  • Τελικός Αγώνας Καλαθοσφαίρισης φοιτητών εσωτερικού φοιτητικού πρωταθλήματος του ακαδημαϊκού έτους 2009-2010, στο κλειστό γήπεδο αθλοπαιδιών του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, μεταξύ των ομάδων των τμημάτων Ιατρικής και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Η/Υ. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Η/Υ με σκορ 67-54. Συμμετείχαν οι κάτωθι αθλητές:

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Η/Υ

Γαβρίδης Αλέξανδρος, Διαμαντόπουλος Φώτης, Κατσαϊτης Σταύρος, Τσοκανάς Νίκος, Ροκανάς Φίλιππος, Στεφανόπουλος Χρήστος, Βολάνης Αντώνης, Πολυζώης Σωτήριος, Μαρούλης Γεράσιμος, Τρυφωνόπουλος Κώστας, Παπανικολάου Κώστας, Σκαλτσάς Γιάννης

ΙΑΤΡΙΚΗ

Ρουμελιώτης Αναστάσιος, Βαβούλης Γιώργος, Παπαγιάννης Σπύρος, Σπυριδωνίδης Γιάννης, Κελατζής Δημήτρης, Βασιλειάδης Κωνσταντίνος, Σούλης Κωνσταντίνος, Ψυχογιός Δημήτρης, Καραμανούνας Αριστοτέλης

Υπεύθυνος διεξαγωγής του εσωτερικού Πρωταθλήματος ήταν ο Πολυδωρόπουλος Αλέξανδρος, μέλος Ε.Ε.Π Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου.

  • Ανώμαλος Δρόμος 3.000μ. εντός της Πανεπιστημιούπολης με δεκάδες συμμετοχές, φοιτητών, φοιτητριών, μελών Δ.Ε.Π. και «φίλων» του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. Αναλυτικά τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

1ος        Γαλανόπουλος Γεώργιος Μαθηματικό

2ος        Μιχαλόπουλος Ιωάννης Μηχαν. και Αεροναυπηγών Μηχανικών

3ος        Παπαθανασίου Παναγιώτης Ηλεκτρολ.  Μηχανικών και Τεχν. Η/Υ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ)

1η         Ξουριά Χριστίνα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

2η         Σωτηροπούλου Μαρία Φιλοσοφία

3η         Τσώνη Αθηνά Ηλεκτρολ.  Μηχανικών και Τεχν. Η/Υ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ΔΕΠ)

1ος        Καββαδίας Δημήτρης  Μαθηματικό

2ος        Σταυριανέας Στασινός Φιλοσοφίας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ΦΙΛΟΙ)

1ος        Περιβολάρης Παναγιώτης

2ος        Ρουμανάς Χρήστος

3ος        Ντριγκόγιας Κωνσταντίνος

Αποπνομές πραγματοποίησε η κα Βιολέττα Πιπερίγκου, επίκουρος καθηγήτρια στο τμήμα Μαθηματικών και άλλα μέλη Δ.Ε.Π.

Υπεύθυνη διεξαγωγής ήταν η ΙΔΑΧ - -Κ.Φ.Α του Πανεπιστημίου Πατρών κα Σώρρα Αγγελική.           

  • Αγώνας Παλαιμάχων Βόλεϊ, από παλαιούς αθλητές-μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και «Φίλους» του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, στο κλειστό γήπεδο του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. Τον αγώνα οργάνωσε το μέλος Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής κ. Άρης Αγγελόπουλος.
  • Ελληνικοί Χοροί και Χορογραφίες, από την Ομάδα Χορού του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. Στο ημίχρονο του τελικού αγώνα μπάσκετ παρουσιάστηκε το παραδοσιακό τραγούδι της Πόλης «Μενεξέδες και Ζουμπούλια». Στην κιθάρα συνόδευσε η φοιτήτρια Μαρία Παπασταύρου και στο τραγούδι η φοιτήτρια Κωνσταντίνα Χριστοπούλου. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ο παραδοσιακός χορός της Κρήτης «Μαλεβιζιώτης», όπου πολλοί χορευτές και χορεύτριες ανέδειξαν το ρόλο του πρωτοχορευτή με πλούσιες και δυναμικές φιγούρες. Μετά το τέλος των αγώνων και πριν τις απονομές παρουσιάστηκαν και δύο χορογραφίες σε λαϊκούς ρυθμούς χασάπικου και χασαποσέρβικου. Συμμετείχαν οι φοιτητές-τριες:

Ππαπαδημητρόπουλος Κώστας, Κοτρώτσος Θανάσης, Δαμάτης Γιώργος, Ξενάκης Αλέξης, Ξενάκης Θεόδωρος, Βαλμάς Αλέξανδρος, Αγγέλη Δώρα, Νάνου Γεωργία, Παπασταύρου Μαρία, Ευσταθία Ζαφειράκη, Χριστοπούλου Κωνσταντίνα, Δεσύλλα Ευτυχία, Καδιανή Δημητρακάκη.

Υπεύθυνος διδασκαλίας και παρουσίασης ήταν ο Γρηγόρης Μικρώνης μέλος Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου.

  • Επίδειξη Ξιφασκίας. Παρουσιάστηκε επίδειξη Ξιφασκίας στο τέλος του αγώνα μπάσκετ. Υπεύθυνος προπονήσεων και παρουσίασης ήταν ο Αλέξανδρος Λεβαντίδης

Στο τέλος των αθλητικών αγώνων και στο κλειστό γήπεδο, πραγματοποιήθηκαν οι απονομές στους νικητές και στις νικήτριες των αγώνων και  δόθηκαν αναμνηστικά στις ομάδες επιδείξεων.

Σημαντική και ξεχωριστή ήταν και ην στιγμή της βράβευσης δύο ατόμων της πανεπιστημιακής κοινότητας που προσέφεραν πολλά στην ανάδειξη και βελτίωση του πανεπιστημιακού αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Πατρών επί σειρά ετών. Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών καθηγητή κ. Διονύσιο Παπαϊωάννου και τον επίκουρο καθηγητή, πρώην μέλος της Επιτροπής Αθλητισμού κ. Νίκο Κασιμάτη. Ο Συντονιστής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου κ. Νικόλαος Βασιλείου, το μέλος της Επιτροπής Αθλητισμού κ. Άρης Αγγελόπουλος και ο Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής κ. Αλέξανδρος Πολυδωρόπουλος που τους βράβευσαν, τόνισαν την άριστη συνεργασία που είχαν με τους παραπάνω καθηγητές με σκοπό την ανάπτυξη του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού. Ο κ. Παπαϊωάννου και ο κ. Κασιμάτης με τη σειρά τους τόνισαν την άριστη συνεργασία που είχαν με τα μέλη Ε.Ε.Π. του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου και με τα μέλη της Επιτροπής Αθλητισμού και δήλωσαν επίσης την ικανοποίησή τους που η φοιτητική κοινότητα χρησιμοποιεί καθημερινά τους πανεπιστημιακούς χώρους άθλησης, το «αθλητικό καμάρι» του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στην 9η Αθλητική Ημέρα παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών καθ. κ. Απόστολος Βανταράκης, αρκετά μέλη Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Πατρών, φοιτητές και φοιτήτριες που στήριξαν τις ομάδες τους και πλήθος κόσμου.

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο ευχαρίστησε τους διαιτητές και τους γιατρούς των αγώνων, για την άψογη συνεργασία που είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια των πρωταθλημάτων.

Τη διοργάνωση των Αγώνων εκ μέρους του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου είχαν τα μέλη Ε.Ε.Π Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου: Βασιλείου Νίκος, Αγγελόπουλος Άρης, Πολυδωρόπουλος Αλέκος και Μικρώνης Γρηγόρης. Επίσης η ΙΔΑΧ - Κ.Φ.Α του Πανεπιστημίου Πατρών Σώρρα Αγγελική.

Responsible: 
Ν. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Phone: 
2610993055
Fax: