Πρωτοχρονιάτικη πίτα

Την Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο εορταστική εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πατρών, που περιλαμβάνει την παράσταση παιδικού θεάτρου «Το βιβλίο των θρύλων», από το Εργοστάσιο Ονείρων, σε σκηνοθεσία Δ. Πιέτρη. Θα ακολουθήσει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πανεπιστημίου, και στη συνέχεια ο Σύλλογος των Διοικητικών Υπαλλήλων θα μοιράσει τα πρωτοχρονιάτικα δώρα στα παιδιά των μελών του.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η  παράσταση έχει ως βασικό μέλημά  να καλλιεργήσει την φαντασία των παιδιών μέσα από οπτικά ερεθίσματα που είναι εμπνευσμένα απ' το Μαύρο Θέατρο της Πράγας. Στόχος είναι να εμψυχώσει την ενεργή συμμετοχή  των παιδιών μέσω του διαδραστικού χαρακτήρα της παράστασης που είναι βασισμένη και στο θεατρικό παιχνίδι και ν’ αφυπνίσει τις αισθήσεις, χρησιμοποιώντας διαφορετικά είδη μουσικής και χορού. Τέλος, το παιδί καλείται να ανακαλύψει νέες μορφές επικοινωνίας που ξεκινούν απ’ την παντομίμα και φτάνουν στη Νοηματική Γλώσσα.

Βρισκόμαστε στο έτος 2077, η φύση και τα ζώα έχουν εξαφανιστεί λόγω της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας. Οι άνθρωποι έχασαν την φαντασία τους, την επικοινωνία, τα όνειρα και το γέλιο... Μόνο ένα μικρό παιδί που ακόμη ονειρεύεται, γίνεται βοηθός του ασημένιου ιππότη Ασταναπάν και, μαζί με τους υπόλοιπους ήρωες, ανοίγουν το βιβλίο των θρύλων, το οποίο έρχεται να μας θυμίσει αξίες που έχουν χαθεί. Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Αθανασόπουλος, Ίντρα Κέιν, Τόνια Παπαδάκη, Δημήτρης Πιέτρης, και σε βίντεο-προβολή εμφανίζονται οι Γρηγόρης Αρναούτογλου και Μαρία Μπεκατώρου, ενώ στον ρόλο της μάγισσας είναι η Βίκυ Σταυροπούλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Αθανασόπουλος, Ίντρα Κέιν, Τόνια Παπαδάκη, Δημήτρης Πιέτρης.

Φιλική συμμετοχή σε βίντεο-προβολή: Γρηγόρης Αρναούτογλου και Μαρία Μπεκατώρου, ενώ στον ρόλο της μάγισσας είναι η Βίκυ Σταυροπούλου.

Συντελεστές

Συγγραφέας  Σκηνοθεσία:   Δημήτρης Πιέτρης

Πρωτότυπη Μουσική:          Νίκος Σπηλιώτης

Σκηνικά-Ζωγραφική            Γιάννης Σπανόπουλος

Κοστούμια:                          Ευαγγελία Πολυζωίδη

Χορογραφίες:                      Έλλη Μερκούρη

Φωτισμοί:                            Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Μακιγιάζ:                            Φρέντυ Καλομπράτσος

Μαλλιά:                               Ζήσιμος Βακολέτος

Video Art:                             James P.

Σύνθεση και ερμηνεία του τραγουδιού «Δεν φοβάμαι τίποτα»: Τζώρτζια Κεφαλά

Responsible: 
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Εκδηλώσεων
Phone: 
2610 996611