Δενδροφύτευση στην Πανεπιστημιούπολη

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ

Το Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο των δράσεων «Πράσινο Πανεπιστήμιο» και με γνώμονα την προώθηση αντιλήψεων ουσιαστικού κοινωνικού χαρακτήρα, διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση εθελοντικής δενδροφύτευσης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016.

Υπολογίζουμε την φύτευση περί των 2.000 δένδρων σε 18 διαφορετικές τοποθεσίες της Πανεπιστημιούπολης, με την συμμετοχή πλήθους εθελοντών! Εκτός από τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, συμμετέχουν οι φιλοξενούμενοι φοιτητές Erasmus+, σχολεία, φορείς και εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής (Σχολεία Καστριτσίου, Πειραματικά Πανεπιστημίου Πατρών, Αρσάκειο Λύκειο, Εκπαιδευτήρια Πάνου, Ροταριανός Όμιλος, Patrinistas, ΟΙΚΙΠΑ).

Τα φυτά προσφέρει το Δασαρχείο Πατρών, ενώ η ΕΡΓΟΣΕ μας παραχωρεί 4 αιωνόβιες ελιές και 1 υπερ-αιωνόβια, που προέρχονται από απαλλοτριώσεις στο πλαίσιο έργων του σιδηροδρομικού δικτύου της περιοχής. Πέντε δένδρα, με ιδιαίτερη περιβαλλοντική, οικολογική αλλά και αισθητική σημασία, που έρχονται από το παρελθόν και μεταφέρουν την ιστορία του τόπου μας, θα στολίζουν πλέον επιλεγμένα σημεία της Πανεπιστημιούπολης

Υπεύθυνοι για την εκδήλωση, που τελεί υπό τον συντονισμό του Αναπληρωτή Πρυτάνεως Γ. Αγγελόπουλου, είναι η αν. Προϊσταμένη του Τμήματος Συντήρησης Ελεύθερων Χώρων, κ. Ε. Πετροπούλου (2610 969096, 6944504528) και η Δρ. Νάντια Μαραζιώτη (6976128157) από το «Πράσινο Πανεπιστήμιο». 

Ξεκινάμε ώρα 11.00 το πρωί από το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο και σας καλούμε σε μια προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την Πανεπιστημιούπολη σε ένα περιαστικό πάρκο γνώσης, πολιτισμού, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. 

Επισυνάπτεται το τοπογραφικό, με τα ακριβή σημεία της φύτευσης στην Πανεπιστημιούπολη, καθώς και το ραδιοφωνικό μας σποτ!

Audio: 
Responsible: 
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Εκδηλώσεων
Phone: 
2610996610