Wonder Woman review

Η πρώτη εμφάνιση της εμβληματικής ηρωίδας της DC έχει δημιουργήσει πολλές και ενδιαφέρουσες αντιδράσεις. Αρχικά η ταινία απαγορεύτηκε στο Λίβανο επειδή η πρωταγωνίστρια, Gal Gadot, είναι Ισραηλινή… επίσης στην Αμερική ορισμένα θέατρα γνωστής αλυσίδας αποφάσισαν να διοργανώσουν λίγες προβολές της ταινίας μόνο για γυναίκες. Δεν ξέρω από πότε η ισότητα των δύο φύλων προωθείται με το να αποκλείεις μια μεγάλη μερίδα του κοινού σου απ’το να δει μια ασήμαντη main-stream ταινία, αλλά δεν πειράζει. Παράλληλα, προς μεγάλη έκπληξη όλων, το Rotten Tomatoes έδωσε στην ταινία ένα θριαμβευτικό 93% rating, με τους κριτικούς να επικροτούν την πρωτοβουλία της DC να δημιουργήσει την πρώτη solo ταινία σουπερ ηρωίδας με γυναίκες, τόσο στον πρωταγωνιστικό, όσο και στον σκηνοθετικό ρόλο.
Η ταινία ξεκινά στον αποκομμένο από τον έξω κόσμο νησί της Θεμισκύρας, σπίτι των Αμαζόνων και των κακών τους προφορών. Εκεί βλέπουμε την ανατροφή της πριγκίπισσας Νταϊάνα, η οποία επιθυμεί να ξεφύγει από την υπερπροστατευτική μητέρα της και να γίνει σπουδαία πολεμίστρια. Όταν ένας άντρας θα ανακαλύψει κατά λάθος το μυθικό νησί και θα ενημερώσει τις Αμαζόνες για την διεξαγωγή του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, η Νταϊάνα, πεπεισμένη πως αυτό είναι έργο του Άρη, θα εγκαταλείψει το νησί της με σκοπό να σκοτώσει τον θεό του πολέμου, νομίζοντας πώς αυτό θα φέρει τέλος στον πόλεμο.
Είμαι σίγουρος πως σας πήρε περίπου όση ώρα μου πήρε και μένα να καταλάβω το δίδαγμα της ταινίας. Η Wonder Woman μέσα απ’το ταξίδι της θα μάθει πως ο πόλεμος είναι κάτι πολύ περίπλοκο που δεν μπορεί να λυθεί, σκοτώνοντας απλά έναν θεό. Κρίμα που η ταινία κάνει 2 ώρες για να καταλήξει σε αυτή την πολύ απλή σκέψη. Υπάρχουν δύο εκπλήξεις, μία που μπορείτε να δείτε να έρχεται από μίλια μακριά και μια λιγότερο προφανής. Δυστυχώς η ταινία υποθέτει πως αυτά τα δύο «μυστικά» δεν είναι εμφανή και τα κρατάει κρυφά μέχρι τέλους, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του κοινού. Ευτυχώς την χλιαρή ιστορία σώζουν οι πρωταγωνιστές. Η Gal Gadot και ο Chris Pine είναι απίστευτα χαρισματικοί και αστείοι. Η φυσική τους χημεία κάνει τη σχέση τους πιστευτή και πιθανά έχουν το καλύτερο ρομάντζο σε ταινία σούπερ ηρώων.
Γενικότερα η ταινία διαχειρίζεται εξαιρετικά την ηρωίδα της. Η Wonder Woman βοηθάει κόσμο και αποτελεί σύμβολο έμπνευσης και ελπίδας, πράγμα που δεν συμβαίνει αρκετά πια στις σύγχρονες ταινίες σούπερ ηρώων, οι οποίοι φαίνονται πολύ απασχολημένοι με το να τσακώνονται ή να διορθώνουν τα λάθη τους. Κρίμα που η ταινία δεν διαχειρίστηκε το ίδιο καλά τους ανταγωνιστές της. Όπως σε όλες τις ταινίες με πολλούς κακούς, δεν τους δίνεται χρόνος να αναπτυχθούν και καταλήγουν πέρα για πέρα αδιάφοροι.
Είναι πραγματικά κρίμα, διότι αν υποστήριζες τους πρωταγωνιστές με σωστό σενάριο, συναρπαστική δράση και πιο ενδιαφέροντες κακούς, θα παρουσίαζες στους φαν μια εξαιρετική ταινία, αντί για μια μέτρια. Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι κακή ταινία, αλλά ούτε και το αριστούργημα που παρουσιάζουν οι διθυραμβικές κριτικές. Παρότι έχει κάποια αξιόλογα στοιχεία, τα προβλήματά της δεν την αφήνουν να αξιοποιήσει πλήρως τις προοπτικές της.

Βαθμολογία: 5,5/10