Δελτίο Τύπου 15 / 2017-2018

Δελτίο Τύπου 15 / 2017-2018
Πρυτανείας Πανεπιστημίου Πατρών

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
O εορτασμός του Πανεπιστημίου Πατρών για τους Τρεις Ιεράρχες και την Ημέρα των Γραμμάτων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19.00, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο. Την εκδήλωση θα προσφωνήσει η Πρύτανις, Καθηγήτρια Βενετσάνα Κυριαζοπούλου. Κατά τη διάρκειά της θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες και διπλώματα στα μέλη ΔΕΠ που αφυπηρέτησαν το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, 2016-17, ως αναγνώριση της μακρόχρονης προσφοράς τους στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη του Ιδρύματός μας. Επίσης, θα απονεμηθούν τα «Φοιτητικά Βραβεία Αριστείας», τιμητικές διακρίσεις που συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα, σε αριστεύσαντες αποφοίτους του Πανεπιστημίου μας το ακαδημαϊκό έτος 2016-17. Ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί με μουσική εκδήλωση, όπου θα συμμετάσχουν μουσικοί της «Ορχήστρας Πατρών» του Δήμου Πατρέων. Το πλήρες πρόγραμμα και η πρόσκληση της εκδήλωσης, έχουν αναρτηθεί στο: http://www.upatras.gr/el/node/7382.

Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ «ΑΚΡΟΑΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ»
Το Πανεπιστήμιο Πατρών, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της σύνδεσής του με την τοπική κοινωνία, συνεχίζει την υλοποίηση του ιδιαίτερα επιτυχημένου θεσμού του «Ακροατή Πανεπιστημιακών Μαθημάτων» για το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2017-2018. Στόχος παραμένει η διάχυση της ποιοτικής και έγκυρης επιστημονικής γνώσης, με σεβασμό στην επιθυμία του σύγχρονου ανθρώπου για διαρκή επιμόρφωση. Ο θεσμός αυτός δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη ανεξάρτητα από την ηλικία και το επίπεδο σπουδών του, να παρακολουθήσει πανεπιστημιακά μαθήματα, τα οποία ο ίδιος θα επιλέξει από τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών των Τμημάτων του Ιδρύματός μας που διαθέτουν μαθήματα για τον σκοπό αυτό. Το Πανεπιστήμιο δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερομένους να υποβάλλουν την αίτησή τους έντυπα ή ηλεκτρονικά από 1 έως 20 Φεβρουαρίου 2018 στον σύνδεσμο: http://www.upnet.gr/auditioner-application/. Τον συντονισμό της δράσης έχει η Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Έρευνας (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610.996649 και 2610.969046), ενώ περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στον δικτυακό τόπο: https://www.upatras.gr/el/node/6357.

5η ΕΚΘΕΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ - PATRAS IQ 2018
Η 5η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας - Patras Innovation Quest (Patras IQ) θα πραγματοποιηθεί στις 27, 28 και 29 Απριλίου 2018, στο Αθλητικό Κέντρο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας και συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, το Επιμελητήριο Αχαΐας, την Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας. Κύριος στόχος της Έκθεσης είναι η δημιουργία κρίσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, τόσο στην ερευνητική κοινότητα όσο και στον παραγωγικό τομέα. Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων, workshops και εκθεσιακών περιπτέρων, ενώ έμφαση θα δοθεί στις δυνατότητες που θα παρέχονται μελλοντικά από την εφαρμογή της ασύρματης τεχνολογίας πέμπτης γενιάς (5G). Συμμετέχοντες στην Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras lQ είναι ερευνητικοί, εκπαιδευτικοί και άλλοι αναπτυξιακοί φορείς, καθώς και νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις και τεχνοβλαστοί. Επιπροσθέτως, παρέχεται η δυνατότητα της από κοινού συμμετοχής φορέων (ερευνητικά εργαστήρια και νεοφυείς επιχειρήσεις) που συνεργάζονται για την υλοποίηση καινοτόμων προϊόντων ή υπηρεσιών με Συνεργατικό Εκθεσιακό Περίπτερο. Στην Έκθεση θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών και θα παρασχεθούν συμβουλευτικές υπηρεσίες για την περαιτέρω ανάπτυξή τους. Η ημερομηνία έναρξης υποβολής αίτησης συμμετοχής θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ @UP ΕΓΙΝΕ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΤΩΝ
Το μηνιαίο περιοδικό του Πανεπιστημίου μας @UP, με το τρέχον, 40ό τεύχος του (Ιανουάριος 2018), συμπλήρωσε τέσσερα (4) χρόνια κυκλοφορίας. Με το τεύχος αυτό το @UP γίνεται η μακροβιότερη περιοδική έκδοση στην ιστορία του Ιδρύματός μας, καθώς η προηγούμενη έκδοση, η «Πανεπιστημιακή Ενημέρωση» είχε κυκλοφορήσει σε 39 τεύχη κατά τα έτη 2000-2005. Υπενθυμίζουμε ότι το @UP έχει κάποια χαρακτηριστικά που το καθιστούν ξεχωριστό ανάμεσα στις εκδόσεις των ελληνικών τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων: συντάσσεται από ομάδα εθελοντών, κυρίως φοιτητών αλλά και αποφοίτων μας, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα βήμα στις απόψεις και τον δυναμισμό των νέων. Με σταθερές στήλες, αλλά και ανανεούμενα άρθρα και συνεργάτες, κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον της κοινότητάς μας σε Πάτρα και Αγρίνιο. Την Επιτροπή Έκδοσης του περιοδικού αποτελούν οι Καθηγητές: Ν. Αβούρης, Ι. Βαν-Ντερ-Βέϊλε, Δ. Καρδαμάκης, Α. Κωστίου, Θ. Μονιούδη-Γαβαλά, ενώ υλικό για δημοσίευση γίνεται δεκτό στην ηλεκτρονική διεύθυνση: newsletter@upatras.gr. Μπορείτε να βρείτε ηλεκτρονικά τα τεύχη του περιοδικού στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου: http://www.upatras.gr/el/up ή να τα αναζητήσετε σε έντυπη μορφή στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης. Του ευχόμαστε να χιλιάσει τα τεύχη του!

ΦΕΣΤΙΒΑΛ «6 ΧΟΡΔΕΣ – ΜΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑ»
Το Μουσικό Φεστιβάλ «6 Χορδές μία Ορχήστρα» - Νήσος Λέσβος, που διοργανώνει το διάστημα 27-31/1/2018 η Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λέσβιων Αχαΐας «Ο Αλκαίος», θα ολοκληρωθεί με την παράσταση – παρουσίαση συλλεκτικού τόμου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, στις 8.00 το βράδυ στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου. Αναλυτικές πληροφορίες: http://www.polyphonikipatras.gr/%CE%BD%CE%AD%CE%B1.

Σας ευχόμαστε καλό Σαββατοκύριακο!

Πάτρα, 26 Ιανουαρίου 2018
Από την Πρυτανεία και το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων
& Εκδηλώσεων Πανεπιστημίου Πατρών

Responsible: 
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Εκδηλώσεων