Υγεία : Η διατροφή κάτω από το βλέμμα της επιστήμης

21/02/2019 - 18:30

Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας - Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας-Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας

ΚΥΚΛΟΣ «Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ» ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑ

ΥΓΕΙΑ : Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, 21.02.2019, 18.30΄

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος να προβάλλει καινοτομίες εκτός των τειχών της πρωτεύουσας, συμμετέχει στην οργάνωση της εκδήλωσης.

Προσκεκλημένοι, διακεκριμένοι επιστήμονες, Γάλλοι και Έλληνες, θα αναλύσουν πρόσφατα επιστημονικά βήματα και μελέτες που έχουν γίνει στον τομέα της διατροφής και της καινοτομίας.

Συμμετέχουν: Sophie Yvon- docteur en Neuro-gastoenterologie, ΦωτεινήΛάμαρη-Δρ. Φαρμακογνωσίας, Αίγλη Κορφιάτη- Μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, συνιδρύτρια της Insybio, ChristinaPascual- Εμπειρογνώμονας του ελληνικού Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και συντονίστρια του EITHealth, Γιώργος Μέγας- Επιθεωρητής Συστημάτων Διαχείρησης ποιότητας, Βασίλης Αναστασόπουλος-Πρόεδρος του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών.

Στον επίλογο της βραδιάς, ο ιατρός κ. Παναγιώτης Πλώτας και η Ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια Φλωρεντία Μπακομήτρου, θα παρουσιάσουν τους βασικούς άξονες της καινοτόμου συνεργασίας του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου για την παραγωγή του πρώτου κινούμενου σχεδίου αγωγής υγείας. Αφορά ένα projetπου μεταξύ άλλων θα ασχοληθεί και με τη διατροφική εκπαίδευση και συμπεριφορά, με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά στην υγιεινή διατροφή. Αυτή η παρουσίαση θα αποτελέσει σημείο εκκίνησης για να αναρωτηθούμε πως τα ψηφιακά μέσα θα μπορούσαν να συντελέσουν στη μετάδοση μηνυμάτων πάνω στην διατροφή και θα μιλήσουμε για την ικανότητα των κινουμένων σχεδίων να μεταδίδουν τέτοιες πληροφορίες.

Την εκδήλωση, μετά από πρόταση του Γάλλου Πρέσβη, θα συντονίζει ο Δρ. Παναγιώτης Πλώτας.

Ταυτόχρονη μετάφραση-βεβαίωση παρακολούθηση-Είσοδος ελεύθερη