ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με χαρά σας ενημερώνουμε για μια σημαντική διάκριση του Καθ. Παναγιώτη Δημόπουλου του Τμήματος Βιολογίας.
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Natura 2000 (21/5/2019) και της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοποικιλότητας, η Κυπριακή Δημοκρατία και πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Καθ. Κώστας Καδής, απένειμε τιμητικές πλακέτες στους πρωτεργάτες δημιουργίας και καθιέρωσης του δικτύου Natura 2000 στην Κύπρο.  Από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ο μοναδικός από τους τιμώμενους ήταν ο Καθηγητής Βοτανικής και Οικολογίας Π. Δημόπουλος. Τιμήθηκε για την συνεισφορά του τα τελευταία 20 χρόνια στην καθιέρωση του δικτύου προστατευόμενων περιοχών στην Κύπρο. Από το 1999 οπότε ξεκίνησε η επιστημονική τεκμηρίωση για τις περιοχές ιδιαίτερης οικολογικής σημασίας που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών, μέχρι και σήμερα που γίνεται εφαρμογή πλέον διαχείρισης στις προστατευόμενες περιοχές της Κύπρου.
Συγχαρητήρια στον συνάδελφο Π. Δημόπουλο για τη σημαντική αυτή διάκριση η οποία αντανακλά στην ποιότητα και στην αναγνώριση του ερευνητικού έργου που υλοποιείται στο Τμήμα Βιολογίας, στη Σχολή Θετικών Επιστημών και στο Πανεπιστήμιο.
Σε μια δύσκολη περίοδο, η διεθνής αναγνώριση του έργου και του ανθρώπινου δυναμικού του Πανεπιστημίου μας, ικανοποιεί και ενθαρρύνει ενώ επιπλέον συμβάλει σημαντικά στην προβολή του Ιδρύματος.
--
--
Με εκτίμηση
---------------------------------
Γεώργιος Παπαθεοδώρου
Κοσμήτορας Σχολής Θετικών Επιστημών
Πανεπιστήμιο Πατρών
26504 Πάτρα

Responsible: 
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Εκδηλώσεων