Κατάταξη του Πανεπιστημίου Πατρών στα “Top Universities by Top Google Scholar Citations” της Webometrics

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της Webometrics τον Ιούλιο 2019 (http://www.webometrics.info/en/transparent), το Πανεπιστήμιο Πατρών καταλαμβάνει την 417η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο σε σύνολο 5011 ιδρυμάτων και την 175η στην Ευρώπη στο πλαίσιο της παγκόσμιας κατάταξης Transparent Ranking:Top Universities by Citations in Top Google Scholar profiles. Καταλαμβάνει επίσης την 4η θέση μεταξύ των Ελληνικών Ιδρυμάτων, έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 517.362 ετεροαναφορές.
Πρόκειται για μία σημαντική διάκριση για το Πανεπιστήμιο Πατρών καθώς η ειδικότερη αυτή κατάταξη αποτυπώνει τις επιδόσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στον τομέα της απήχησης του ερευνητικού τους έργου, όπως αυτές καταγράφονται μέσω της έγκυρης μηχανής αναζήτησης ακαδημαϊκής βιβλιογραφίας Google Scholar.
Η συγκεκριμένη κατάταξη διαμορφώνεται με βάση τον συνολικό αριθμό των ετεροαναφορών που συγκεντρώνουν τα πρώτα 100 ακαδημαϊκά προφίλ κάθε εκπαιδευτικού ιδρύματος μετά την αφαίρεση του αριθμού που αντιστοιχεί στα πέντε προφίλ με τις περισσότερες ετεροαναφορές.