Εκπαιδευτικές Δράσεις στην Πάτρα από το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου

Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών
13/02/2020 - 09:30 to 14/02/2020 - 17:30

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου σε συγχρηματοδότηση με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) συνεχίζοντας το έργο της πολιτειακής εκπαίδευσης των νέων στις 13 και 14 Φεβρουαρίου 2020 ταξιδεύει στην Πάτρα για την πραγματοποίηση του 3ου Θεματικού Διαλόγου και του 4ου Σεμιναρίου του προγράμματος «Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα».
Οι παραπάνω εκπαιδευτικές δράσεις έχουν ως επίκεντρο τις θεσμικές, κοινωνιολογικές και γεωπολιτικές διαστάσεις του προσφυγικού ζητήματος και θα λάβουν χώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών (Νέα Εθνική οδός Πατρών - Αθηνών 38-40, Πάτρα Αχαΐας). Απευθύνονται σε νέους 18-30 ετών από διάφορα γνωστικά πεδία, προσφέρονται δωρεάν και μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωσή τους θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.
Στόχος των δράσεων είναι μέσα από το διάλογο και μια σειρά ενεργητικών μαθησιακών τεχνικών (διάλογος, καταιγισμός ιδεών, παιχνίδι ρόλων, Debate, μελέτες περίπτωσης, προβολή οπτικοακουστικού υλικού):

    • Να εξοικειώσουν τους νέους με τη διερεύνηση και τον εντοπισμό παραδοσιακών και νέων τεχνικών επιχειρηματολογίας σε διάφορες μορφές γραπτού και προφορικού λόγου.
    • Να τους καλλιεργήσουν δεξιότητες δημόσιου λόγου και έκφρασης.
    • Να τους καταστήσουν ευφάνταστους δημιουργούς πρωτότυπης επιχειρηματολογίας στη βάση ομαδοσυνεργατικού πνεύματος.
    • Να τους δώσουν την ευκαιρία να συναναστραφούν με πολίτες διαφορετικών γνωστικών πεδίων, ανακαλύπτοντας τη διεπιστημονικότητα της πολιτειακής παιδείας.

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfI_-oE8Sim0J5kNTgUcUcJM9nAvONpyApeQKe9Tdo72YHgXg/viewform