ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΥΤΑΝΕIΑΣ

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, μετά το θλιβερό άγγελμα της απώλειας του ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΡΑΚΗ, Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής, ιδρυτικού στελέχους του Τμήματος Ιατρικής και πρώην Αντιπρύτανη του Ιδρύματός μας, τιμώντας τη μνήμη του και την ευρεία προσφορά του στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στην Επιστήμη και στην Παιδεία,

Αποφασίζει

  • Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Πανεπιστημίου την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος.
  • Να εκφρασθούν τα συλλυπητήρια στους οικείους του.
  • Να αναρτηθεί το παρόν στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών για την εκδημία του Ιωάννη Βαράκη, Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής και πρώην Αντιπρύτανη του Ιδρύματος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Η είδηση της απώλειας του Ιωάννη Βαράκη, Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής, προκάλεσε έντονη θλίψη στην Ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο εκλιπών, πρωτοπόρος επιστήμονας, με λαμπρή σταδιοδρομία στις ΗΠΑ, ανήσυχος ερευνητής και εξαιρετικός ακαδημαϊκός Δάσκαλος, υπήρξε ένα από τα εμβληματικά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Ο Ιωάννης Βαράκης  εξελέγη το 1980 Καθηγητής Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ανατομίας-Ιστολογίας-Εμβρυολογίας, υπηρετώντας από τις θέσεις αυτές το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο επί 28 συναπτά έτη με συνέπεια και ειλικρινή αφοσίωση. Διετέλεσε Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών (1988 – 1991), Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Πρόεδρος και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής για αρκετές περιόδους, όπως επίσης και πρώτος πρόεδρος του Δ.Σ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Ο Ιωάννης Βαράκης με το υψηλό ακαδημαϊκό του ήθος, την ευρεία παιδεία του και την προσφορά του, σημάδεψε τη διαμόρφωση του Ιδρύματός μας.
Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια του Πανεπιστημίου Πατρών στην οικογένεια, τους οικείους και τους μαθητές του.

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΜΠΟΥΡΑΣ