@UP: Επικαιρότητα

Ο ΛΑΘΡΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Philip Kerr (22/02/1956 – 23/03/2018)

Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Φίλιπ Κερ, του μεγαλύτερου σύγχρονου συγγραφέα αστυνομικού βιβλίου, έκανε τον γύρο του κόσμου.

Λύστε τις πιο περίεργες απορίες σας!

Τι θα συμβεί αν σταματήσουμε να κοιμόμαστε, αν καθόμαστε συνέχεια, αν τηλεμεταφερθούμε; Γιατί αγαπάμε, ονειρευόμαστε, δενόμαστε συναισθηματικά με αντικείμενα; Πώς επιδρά στον οργανισμό μας η καφεΐνη, η ζάχαρη, το αναισθητικό, η τροφή, το άγχος;

Και αλήθεια, ξέρεις αν όντως υπάρχεις;

«Τα σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο» από 5 έως 30 Μαρτίου

Για 9η συνεχή χρονιά υποδεχόμαστε με χαρά τις μαθήτριες και τους μαθητές τής Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της ιδιαίτερα επιτυχημένης δραστηριότητας του Ιδρύματός μας Ημέρες γνωριμίας των Σχολείων της Περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο Πατρών, με τον γενικό τίτλο: «Τα Σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο».

Επίσκεψη στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι

Στις 12 Νοεμβρίου, η ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Αθηνά Θεοδωρακοπούλου, μαζί με τη βραβευμένη ελαιοπαραγωγό , κ. Παν. Νικολούλια επισκέφθηκαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, προσφέροντας ως δώρα τα βραβευμένα ελαιόλαδα των παραγωγών που συνεργάζονται με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Η ερευνήτρια μετέφερε τους χαιρετισμούς της Πρυτανικής Αρχής και προσέφερε αναμνηστικά δώρα εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πατρών στον Πατριάρχη.

Εξόρμηση του “Πράσινου Πανεπιστημίου” στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Βούντενης

>>Τα μέλη του Πράσινου Πανεπιστημίου απολαμβάνουν την ξενάγηση στη Βούντενη

Τιμήθηκε ο Απόστολος Κατσιφάρας

Η εκδήλωση για τον εορτασμό της 53ης Επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017, στην Αίθουσα Τελετών. Στη φετινή εκδήλωση τιμήθηκε ο Περιφε-ρειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολος Κατσιφάρας, για το έργο του, και ιδιαί-τερα για τη συνεργασία και την υποστήριξη που έχει προσφέρει στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η παρουσίαση του έργου του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, με εστίαση σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών, έγινε από την Πρύτανι του Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια Β. Κυριαζοπούλου.

7o Micro μ Festival: Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Το Σάββατο 14/10/17, το κοινό της Πάτρας που αγαπά τον κινηματογράφο είχε τη δυνατότητα να απολαύσει το 7ο Micro μ Festival, το οποίο διοργανώθηκε από τον Αντώνη Κορκόντζηλα για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια. Πρόκειται για μία μαγική κινηματογραφική εμπειρία που αξίζει κανείς να βιώσει. Δεκαπέντε πόλεις, δεκαπέντε ταινίες μικρού μήκους, μία νικήτρια ταινία.
Ο Αντώνης Κορκόντζηλας μας απαντά για τη δική του προσωπική εμπειρία:

Pink the City 2017

Για 5η χρονιά διοργανώθηκε το Pink the City 2017 την Κυριακή 22.10.17, από το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού Νομού Αχαΐας. Μοναδι-κό σύνθημα; ‘Περπάτα τη Ζωή, Αγάπα τη Στιγμή’.
Πλούσιο και το φετινό πρόγραμμα των δράσεων ενόψει της τόσο σημαντικής διοργάνωσης που λαμβάνει χώρα στην πόλης μας. Σκοπός; Όπως κάθε χρονιά να σχηματιστεί το ροζ ποτάμι που μεταφέρει το μήνυμα για ζωή.

Τι συμβολίζει η 28η Οκτωβρίου

Με αφορμή ένα διαδικτυακό άρθρο που ζητάει την γνώμη των αναγνωστών για το αν θα πρέπει να καταργηθούν ή όχι οι εθνικές παρελάσεις, πολλές σκέψεις και προβληματισμοί κατέκλυσαν το μυαλό μου. Όσο περνούν τα χρόνια όλο και
αυξάνονται οι φωνές που ζητούν κατάργηση των μαθητικών και των στρατιωτικών παρελάσεων. Κάποια από τα βασικά επιχειρήματά τους είναι είτε ότι δεν έχουν νόημα, είτε ότι οι μαθητές αναγκάζονται να συμμετέχουν παρά τη θέληση τους.

106 ... δυστυχώς

Το τελευταίο διάστημα μια δυσάρεστη και προφανώς προβληματική κατάσταση εμφανίστηκε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών. Όλοι γνωρίζουμε, από τη διάσταση που έλαβε το θέμα, ότι η Γενική Συνέλευση του Τμήματος αποφάσισε ομόφωνα τον αποκλεισμό από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου 106 φοιτητών επειδή παρέδωσαν ασκήσεις λυμένες από τρίτο πρόσωπο σε ένα μάθημα του εαρινού εξαμήνου.

Pages