@UP: Αμαλία Κατσιφάρα

Selfie Day

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, ανοίγει τις πόρτες του από τις 10:00 έως τις 19:00 και προσκαλεί το κοινό όλων των ηλικιών να λάβει μέρος στη Selfie Day και να διαγωνιστεί. Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ακαδημαϊκής Κληρονομιάς με μοναδικό στόχο να φέρει το μουσείο πιο κοντά στη σύγχρονη κοινωνία και να προχωρήσει μαζί της σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εποχής.

Συνέντευξη με τη συγγραφέα και εικαστικό Ηρώ Νικοπούλου

Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων του 2ου διαγωνισμού μικροαφηγήματος της Βιβλιοθήκης - Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών, σε μία όμορφη και πρωτοποριακή εκδήλωση σε γνωστό καφέ του κέντρου της Πάτρας.

Ο διακεκριμένος αστροφυσικός Διονύσιος Σιμόπουλος στην κάμερα του UP web TV

Με αφορμή την παρουσίαση του νέου βιβλίου του κ. Διονύσιου Σιμόπουλου, Επίτιμου Διευθυντή του Ευγενίδειου Πλανητάριου, με τίτλο: ‘Είμαστε Αστρόσκονη.

ROBOTS@MET: Εκπαιδευτική Ρομποτική για παιδιά

>>Οι μικροί ρομποτιστές ποζάρουν για τον φακό

Οι εκπαιδευτικές δράσεις στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών συνεχίζονται

Όπως πάντα το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών φροντίζει να βρίσκεται στην ατζέντα των πανεπιστημιακών δράσεων, χαρίζοντάς μας άκρως ενδιαφέρουσες και εξαιρετικά οργανωμένες εκθέσεις και εκδηλώσεις. Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της καινούργιας περιοδικής έκθεσης με τίτλο ‘Ενέργεια(ες)’ είχα τη χαρά να συνομιλήσω με την κ. Πένυ Θεολόγη-Γκούτη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό-

Ο Λεωνίδας Καβάκος στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών

Την Κυριακή 14.01.2018 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών έλαβε χώρα συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, με σολίστ τον διεθνούς φήμης βιολιστή αλλά και διευθυντή ορχήστρας κ. Λεωνίδα Καβάκο. Τη συναυλία διοργάνωσε η Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μουσικής, με την ευγενική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών. Άλλωστε, η συγκεκριμένη συναυλία ήταν η πρώτη από τις προγραμματισμένες της Λέσχης Φίλων Κλασσικής Μουσικής για το έτος 2018.

Μία άκρως περιβαλλοντική συζήτηση γύρω από την κλιματική αλλαγή

Με αφορμή την πρώτη εκδήλωση του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, είχα την ιδιαίτερη χαρά να συνομιλήσω με τον κ. Ανδρέα Καζαντζίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή και Διευθυντή του Εργαστηρίου.

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής αυτής συζήτησης, ο κ. Καζαντζίδης μάς ενημέρωσε για τις δράσεις-εκδηλώσεις του Εργαστηρίου, αλλά μας έδωσε και τις απαντήσεις του σε ερωτήσεις σχετικές με ένα από τα πλέον σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα, την κλιματική αλλαγή.

Τα δώρα του μυαλού

Βράδυ Κυριακής. Η τρίτη ημέρα του Δεκέμβρη οδεύει προς το τέλος της. Πριν καλά καλά βυθιστούμε στο απόλυτο σκοτάδι, ξεπροβάλει το ολόγιομο και υπέρλαμπρο φεγγάρι. Υπερ-πανσέληνος κοσμεί τον ουρανό ή διαφορετικά Supermoon. Όπως και αν την ονομάσει κανείς, υποκλίνεται στη μεγαλοπρέπειά της.

Εξόρμηση του “Πράσινου Πανεπιστημίου” στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Βούντενης

>>Τα μέλη του Πράσινου Πανεπιστημίου απολαμβάνουν την ξενάγηση στη Βούντενη

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής

>>Στιγμιότυπο από τις παρουσιάσεις που δόθηκαν στο Συνέδριο

Pages