@UP: Ομάδα Σύνταξης @UP

Βραβείο « Οικόπολις 2018 » για το Πανεπιστήμιο Πατρών

Τα βραβεία περιβαλλοντικής ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ είναι ένας θεσμός, ο οποίος έχει καθιερωθεί από το 2005, με σκοπό την αναγνώριση και επιβράβευση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας καιτης συνεισφοράς Επιστημόνων, Οργανισμών, Φορέων, Επιχειρήσεων, και ΜΜΕ.

10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης

Το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών και η Ελληνική Εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης (www.eetn.gr) συνδιοργανώνουν στις 9-15 Ιουλίου 2018 το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης (http://setn2018.upatras.gr) στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.Το Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης έχει ξεκινήσει από το έτος 2000 και επαναλαμ

5η Patras IQ: Έκθεση καινοτομίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας

Για πέμπτη χρονιά και με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώθηκε η έκθεση καινοτομίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας -Patras Innovation Quest (Patras IQ), από τις 27 έως και τις 29 Απριλίου 2018 στο Αθλητικό Κέντρο «Δ. Τόφαλος» στην Πάτρα. Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και Aναπληρωτής Πρυτάνεως κ. Δήμος Πολύζος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την επιτυχία της έκθεσης, ενώ υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω ανάπτυξή της τα επόμενα χρόνια.

Απώλειες: Δημήτρης Καλπαξής (1951-2018)

Στις 17 Απριλίου έφυγε μετά από πολύμηνη μάχη, ο Καθηγητής Βιοχημείας του Ιατρικού Τμήματος Δημήτρης Καλπαξής. Ο Δ. Καλπαξής είχε
μία αξιοσημείωτη ακαδημαϊκή πορεία. Διετέλεσε διευθυντής σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Βασικές Ιατρικές Επιστήμες του τμήματος Ιατρικής (2006 - 2010), μέλος της Επιτροπής Μεταπτυχιακών Σπουδών (2006 - 2008) και μέλος του επταμελούς οργάνου της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών (2007 - 2010). Αντιπρύτανης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Ερευνας στο Πανεπιστήμιο Πατρών κατά την περίοδο 2010-2013.

Αποφάσεις τμημάτων για την ακαδημαϊκή ανάπτυξη

Η στρατηγική ακαδημαϊκής ανάπτυξης του Πανεπιστημίου
Πατρών ως προς την αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκ-
παίδευσης έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις όσο και
προβληματισμό στην Πανεπιστημιακή κοινότητα. Το @Up παρακά-
τω δημοσιεύει τις τοποθετήσεις δύο Τμημάτων του Πανεπιστημίου
μας, τα οποία συζήτησαν εκτενώς το θέμα σε πρόσφατες Συνελεύ-
σεις τους.
Σε πρόσφατη απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος Πολιτικών
Μηχανικών αναφέρεται ότι επί της αρχής το Τμήμα έχει θετική
άποψη για την ίδρυση Νομικής Σχολής αλλά και Γεωπονικής-

50 χρόνια τμήματος Ηλεκτρολόγων

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών στις 28 Μαρτίου, οργάνωσε μια συγκινητική εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου. Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι ομιλίες τριών αποφοίτων του Τμήματος, του Γ. Καραγιαννίδη (απόφοιτος του ’87), του Γ. Λαγογιάννη (αποφ. ’80) και του Θ. Κωνσταντακόπουλου (αποφ.

Συμμετοχή φοιτητών του τμήματος στο διαγωνισμό Chem-E-Car

Ο διαγωνισμός Chem-E-Car διοργανώνεται κάθε χρόνο από το AIChE. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού αυτού, προπτυχιακοί φοιτητές Χημικής Μηχανικής καλούνται να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα όχημα που κάνει χρήση χημικής ενέργειας για τη μεταφορά ενός φορτίου συγκεκριμένου βάρους και για συγκεκριμένη απόσταση.

Συνεργασία Πανεπιστημίου- ΤΕΙ

Στις 16 Μαρτίου συγκροτήθηκε, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, Επιτροπή για τη διερεύνηση μορφών συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (όπως έγινε και με άλλα περιφερειακά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας). Ειδικότερα, η Επιτροπή αποτελείται από τα εξής μέλη:

1. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Διαφωνία των Καθηγητών του Τμήματος Χημικών Μηχανικών με τις εξαγγελίες του Υπουργού για συνένωση με ΤΕΙ

Οι παρακάτω υπογράφοντες καθηγητές του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών εκφράζουμε τη διαφωνία μας στις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού παιδείας Κ. Γαβρόγλου που αφορούν στο Πανεπιστήμιο μας. -Η αναγκαία αναδιάταξη της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας μας θα πρέπει να γίνει με αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια και με τη συμμετοχή των θεσμικών οργάνων των Πανεπιστημίων.

To Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων

Παρουσίαση από τον Πρόεδρο Γρηγόρη Μπεληγιάννη
Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων (Δ.Ε.Α.Π.Τ.) του Πανεπιστημίου Πατρών (με έδρα το Αγρίνιο), ιδρύθηκε το 1998 και κλείνει φέτος τα 20 χρόνια από την ίδρυση του. Το τρέχον ακαδημαϊκό έτος (2017-18), το Τμήμα δέχτηκε 160 φοιτητές με περίπου 130 από αυτούς να παρακολουθούν τα υποχρεωτικά εργαστήρια του 1ου έτους.

Pages