Δελτίο Τύπου / «Welcome to up»: Για να ζήσεις την (στην) πόλη, πρέπει πρώτα να τη μάθεις

«Welcome to up»: Για να ζήσεις την (στην)  πόλη, πρέπει πρώτα να τη μάθεις

Η Πάτρα συστήνεται στους πρωτοετείς φοιτητές της Μagic Bus Patras Tour και Ξενάγηση μετά περιπάτου

Η Πάτρα είναι πόλη για να την ζεις! Πόλη της νεολαίας και της καινοτομίας, της γνώσης και της διασκέδασης, της ιστορίας και του πολιτισμού. Πόλη των φοιτητών.

Για να ζήσεις όμως την πόλη, ή για να ζήσεις στην πόλη, πρέπει πρώτα να τη γνωρίσεις. Να μάθεις τα αξιοθέατα και τις γωνιές της, τα μικρά και τα μεγάλα της μυστικά, τους φανερούς και τους κρυμμένους «θησαυρούς» της. Να μάθεις τη διαδρομή της.

Το «Welcome to up», το τριήμερο Φεστιβάλ υποδοχής πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, «ανεβάζει» τους φοιτητές σε λεωφορείο με ανοικτή οροφή και τους δείχνει την πόλη που τους υποδέχεται, με επί τόπου ξεναγήσεις, έτσι όπως λίγοι έχουν την ευκαιρία να την δουν.

Η δράση Magic Bus Patras Tour και Ξενάγηση μετά περιπάτου, θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια  του τριημέρου (14-15 και 16 Οκτωβρίου) του πρωτοποριακού Φεστιβάλ, το οποίο γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αποτελεί μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας, και με τη συνδρομή του Δήμου Πατρέων.

Το Πανεπιστήμιο «μπαίνει» δυναμικά στην πόλη και την συστήνει στους χιλιάδες πρωτοετείς φοιτητές του, στο πλαίσιο μιας πολυσχιδούς και εξωστρεφούς διοργάνωσης που αλλάζει τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

 MAGIC BUS PATRAS TOYR ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ – Το πρόγραμμα

Hop on Hop off bus (λεωφορείο με ανοιχτή οροφή) θα κάνει κυκλικές διαδρομές καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου από τις 12:00 μ.μ. έως τις 19:00 μ.μ. στην Πάτρα, για να ανακαλύψουν οι φοιτητές τα εμβληματικά σημεία της και τους αρχαιολογικούς της χώρους (Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, Καρναβαλικό Εργαστήρι, Ρωμαϊκό Ωδείο, Αρχαιολογικό Μουσείο κ.α.).

Οι στάσεις θα συνδυάζονται με επί τόπου ξεναγήσεις, ενώ την Παρασκευή 14/10/2022 ο μουσειολόγος Ξενοφώντας Παπαευθυμίου θα συμμετέχει στην κεντρική διαδρομή με ώρα έναρξης 12:00, γνωρίζοντας στους φοιτητές τα σημαντικά σημεία της πόλης.

 Στάσεις επιβίβασης – αποβίβασης:

Πανεπιστημιούπολη – Πάρκο της Ειρήνης

Γέφυρα

Μαρίνα – Ηρώων Πολυτεχνείου

Μώλος Αγ. Νικολάου

Ι.Ν. Αγ. Ανδρέα – Νότιο Πάρκο

Καρναβαλικό Εργαστήρι

Παμπελοποννησιακό Στάδιο

Ρωμαϊκό Ωδείο

Αρχαιολογικό Μουσείο

Ξενάγηση μετά περιπάτου

Το  Σάββατο 15 Οκτωβρίου οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Πάτρα και μέσα από περίπατο – ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης με λογοτεχνικές αναφορές, επίσης με ξεναγό τον μουσειολόγο Ξενοφώντα Παπαευθυμίου σε συνδιοργάνωση με το Ίδρυμα Τοπάλη. Αφετηρία στην πλατεία Γεωργίου (Timeline Πανεπιστημίου) στις 11:00.

Πρόγραμμα περιπάτου – ξενάγησης:

Πλατεία Γεωργίου (κτίρια, ιστορία και εισαγωγή στην νεότερη Πάτρα).

Μέσω οδού Γεροκωστοπούλου, Σκάλες Γεροκωστοπούλου – Ρωμαϊκό Στάδιο και άνοδος στην πλατεία Αγ. Γεωργίου (ιστορία του χώρου, παλιά Πάτρα, κτίρια, χώροι διασκέδασης).

Ρωμαϊκό Ωδείο, ναός Παντοκράτορα και κατόπιν μέσω οδού Π.Π. Γερμανού και Σισίνη κατεύθυνση στα Ψηλά Αλώνια (γνωριμία με τον χώρο, ιστορία κτίρια το χθες και το σήμερα.

Από τις Σκάλες Ρούφου (θέα της πόλης πρoς τη θάλασσα) κατεβαίνουμε στα Παλαιά Καταφύγια (ιστορία του χώρου, Π. Πόλεμος, βομβαρδισμός, Κατοχή και Αντίσταση) και συνεχίζουμε στην Τριών Ναυάρχων όπου ολοκληρώνεται η περιήγηση. Δηλώσεις συμμετοχής, προαιρετικά, στο email: welcometoupatras@gmail.com

Χορηγία Ίδρυμα Τοπάλη

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

DELOITTE

ΛΟΥΞ

ΧΟΡΗΓΟS EVENT ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ERNST & YOUNG

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΤΡΑΙΝΟΣΕ

MY WAY

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΠΑΛΗ

OCEANIC SECURITY

 

 —–

Τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης 11771
Μπορείτε να καλείτε επί 24/ώρου βάσεως, 7 ημέρες τη εβδομάδα από οποιοδήποτε κινητό ή σταθερό τηλέφωνο (εντός νομού Αχαΐας) για άμεση παροχή βοήθειας εντός της πανεπιστημιούπολης

Σύστημα συχνών ερωτήσεων και πληροφόρησης «Αθηνά»
https://athena.upatras.gr/

Υπηρεσία δεδομένων αιθουσιολογίου του Πανεπιστημίου Πατρών

https://maps.classrooms.upatras.gr

 

Λογότυπο-Alumni

Ιστότοπος Αποφοίτων Πανεπιστημίου Πατρών
Κάνε την εγγραφή σου τώρα!

https://alumni.upatras.gr/

Από το Γραφείο Επικοινωνίας Τύπου