Διάβρωση των ακτών: Τι έγινε μέχρι σήμερα- απαιτούμενες παρεμβάσεις, 13/04/2022

Τηλε-ημερίδα με θέμα: «Διάβρωση των ακτών: Τι έγινε μέχρι σήμερα- απαιτούμενες παρεμβάσεις» διοργανώνει η Οικολογική Κίνηση Πάτρας υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών, την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 στις 6.00μμ.

Με στόχο τη συμβολή στη μεθοδική προσέγγιση του προβλήματος και την ενημέρωση του κοινού η ΟΙΚΙΠΑ επισημαίνει ότι η κλιματική αλλαγή δυσχεραίνει το πρόβλημα της αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών, ενισχύοντας ως τα άκρα τα καιρικά φαινόμενα, ενώ η άναρχη δόμηση έρχεται να επιβαρύνει την όλη κατάσταση. Η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι πιεστική ανάγκη και απαιτείται η λήψη μέτρων.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν οι πανεπιστημιακοί καθηγητές κ.κ. Αθανάσιος Δήμας και Νικόλαος Δεπούντης, καθώς και εκπρόσωποι του ΤΕΕ, του ΓΕΩΤΕΕ και της ΟΙΚΙΠΑ.

Την ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Δημόπουλος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών   κ. Γιώργος Παπαθεοδώρου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Βασίλης Αϊβαλής και ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Αθανάσιος Πετρόπουλος.

Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος κ. Κωνσταντίνος Μάγνης, Διευθυντής της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

Η τηλε-ημερίδα, η οποία θα φιλοξενηθεί στην  e-πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Πατρών, σηματοδοτεί τα 36 χρόνια λειτουργίας της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. και τα 31 χρόνια έκδοσης της περιοδικής έντυπης έκφρασής της «Εν Αιθρία» και εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνημένης, μέσω μνημονίου, συνεργασίας Πανεπιστημίου Πατρών – ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.  με στόχο την προώθηση των περιβαλλοντικών στόχων μέσω της Επιστήμης.

Πρόγραμμα εκδήλωσης [αρχείο pdf]