Ημερίδα φοιτητικής επιχειρηματικότητας "Hellenic Startup in BioMed: Uncovering Endless Opportunities" στην Πάτρα

Hellenic Startup in BioMed: Uncovering Endless Opportunities
Ημερίδα φοιτητικής επιχειρηματικότητας "Hellenic Startup in BioMed: Uncovering Endless Opportunities" στην Πάτρα

Την Παρασκευή 12Απριλίου 2013, το ΙΕΕΕ ΕΜΒS Student Chapter του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με τη Hellenic Start-Up Association (HSA) διοργανώνουν για δεύτερη φορά στην Ελλάδα το "Hellenic Startup in BioMed: Uncovering Endless Opportunities", το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Πάτρα.

Σκοπός του "Hellenic Startup in BioMed: Uncovering Endless Opportunities" είναι να καθιερωθεί ένας κόμβος συνάντησης και δημιουργίας για φοιτητές, καθηγητές, νέους επιχειρηματίες και επενδυτές, μία δυναμική πλατφόρμα που συνδέει πρωτότυπες ιδέες που γίνονται πράξεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με έμφαση στο ελληνικό προϊόν (made in Greece)και την εγχώρια ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα διαμορφωθεί ως εξής:

  • 1ο Session: Επαφή Πανεπιστήμιου - Επιχειρηματικότητας
  • 2o Session: Tips Επιχειρηματικότητας
  • 3o Session: Elevator Pitch Training - Διαγωνισμός

Ο Διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός BioMed Contest δίνει τη δυνατότητα σε ομάδες ή μεμονωμένους φοιτητές από όλη την Ελλάδα, που έχουν μια ιδέα στο επιστημονικό πεδίο της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας η οποία μπορεί να γίνει προϊόν/υπηρεσία, την ευκαιρία να την παρουσιάσουν σε 8 λεπτά στο Hellenic Startup in BioMed.

Οι 2 επικρατέστερες ιδέες θα κερδίσουν τα ακόλουθα 2 έπαθλα:

  • Ταξίδι και συμμετοχή στο διαγωνισμό σε μεγάλο Startup Eventτης Αγγλίας
  • Ταξίδι και παρακολούθηση μεγάλου Startup Event της Αγγλίας

Συμμετοχή

  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι διαθέτουν την ιδιότητα προπτυχιακού, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού φοιτητή σε ιδρύματα της Ελλάδας.
  • Μέχρι και τις 3 Απριλίου 2013, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις ιδέες τους σε μορφή powerpoint.
  • Διακεκριμένοι μέντορες εκπαιδευτές θα κρίνουν τις ιδέες και θα επιλέξουν τις 10 επικρατέστερες που θα διαγωνιστούν,οι οποίες και θα ανακοινωθούν έως τις 5/4/2013.
  • Στη συνέχεια και μέχρι και τις 10/4 θα ακολουθήσει μία φάση mentoring στις 10 επικρατέστερες ιδέες από τον κ. Περσίδη μέσω skype.
  • Τέλος,στις 12/4, την ημέρα της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση του διαγωνισμού, όπου από τις 10 καλύτερες προτάσεις/ιδέες θα αναδειχθούν οι 2 κορυφαίες από την κριτική επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από διακεκριμένους μέντορες από το χώρο της αγορά και του πανεπιστημίου.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://bioinno.ieee-upatras.gr/competition

 

Υπεύθυνος: 
ΙΕΕΕ ΕΜΒS Student Chapter Πανεπιστημίου Πατρών
Τηλέφωνο: 
Fax: 
Οργανική Μονάδα: 
Χρήστες: