Ένα φοιτητικό μονοθέσιο γεμάτο διακρίσεις

>>Τα μέλη της ομάδας του Πανεπιστημίου Πατρών σηκώνουν το 1ο βραβείο (Πηγή: http://fsczech.smugmug.com)

Η ιστορία του Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Τμήματος Μηχανολόγων με τη «φοιτητική Φόρμουλα 1» ξεκίνησε  το 2002, όταν μια ομάδα προπτυχιακών φοιτητών του έκανε την «παρθενική» της εμφάνιση σε διεθνή διαγωνισμό, κατασκευάζοντας το πρώτο μονοθέσιο. Καθώς κάθε αγωνιστικό έχει δικαίωμα συμμετοχής σε διοργανώσεις Formula Student για ένα μόλις χρόνο, μέχρι σήμερα από το Εργαστήριο έχουν προκύψει τέσσερα διαφορετικά οχήματα, στην κατασκευή των οποίων συμμετείχαν συνολικά 150 προπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, στο εργαστήριο που έχει διευθυντή τον καθηγητή Γεώργιο Χρυσολούρη, έχει ξεκινήσει μια πρωτοποριακή για τα Ελληνικά δεδομένα προσπάθεια δημιουργίας ενός ηλεκτροκίνητου μονοθεσίου υψηλών επιδόσεων, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο αποκλειστικά από  φοιτητές! Σκοπός της όλης προσπάθειας είναι αφενός η συμμετοχή στους διεθνείς διαγωνισμούς Formula Student και η διάκριση, αλλά κυρίως η μάθηση μέσα από την πράξη.

Η πιο πρόσφατη συμμετοχή και επιτυχία ήρθε στον διεθνή διαγωνισμό της Formula Student Chech Republic (7-10 Αυγούστου), οπού η ομάδα συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία της, καταφέρνοντας να κερδίσει την 1η θέση στην συνολική κατάταξη μεταξύ συμμετοχών από πανεπιστήμια της Γερμανίας, Αυστρίας, Αγγλίας, Τσεχίας. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα κατάφερε να κερδίσει συνολικά 5/8 επιμέρους κατηγορίες, σαρώνοντας τα βραβεία και κερδίζοντας όλα τα δυναμικά αγωνίσματα!

Χαρά, περηφάνια και συγκίνηση είναι τα συναισθήματα των μελών και των υποστηρικτών της ομάδας. Η νίκη αυτή αποτελεί όνειρο δεκαετίας και καθιστά την UoPRacing την πρώτη Ελληνική ομάδα, η οποία κατακτά την κορυφή σε έναν από τους πιο αναγνωρισμένους φοιτητικούς διαγωνισμούς παγκοσμίως! Ένα αποτέλεσμα μεγάλο όχι μόνο για την ομάδα, αλλά και το Πανεπιστήμιο Πατρών και τα ελληνικά Πανεπιστήμια γενικότερα.

Τα μέλη της ομάδας μας δήλωσαν: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού, τους χορηγούς μας και τις οικογένειες μας, χωρίς την στήριξη των οποίων θα ήταν αδύνατη μια τέτοια επιτυχία».

Στην ομάδα συμμετέχουν φοιτητές, κυρίως, του τμήματος Μηχανολόγων κ Αεροναυπηγών Μηχανικών, αλλά και τμημάτων, όπως Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Οικονομικών Επιστημών, Επιστήμης Υλικών και Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Την ομάδα αποτελούν τα παρακάτω μέλη : Αθηναίος Δημήτρης, Αλεξόπουλος Χαράλαμπος, Αρβανιτόπουλος Αναστάσιος, Αυγερίδης Βασίλης, Γιαννιόδης Ευάγγελος, Γοργοράπτης Κωνσταντίνος, Γουγής Θανάσης, Γούλας Ευάγγελος, Γουλιερμή Κωνσταντίνα, Δημάκη Ελένη, Δημητρόπουλος Νικόλαος, Καρακατσάνης Ηλίας, Κατσαρός Αντώνιος, Καυκάς Άγγελος, Κώτσης Ιωάννης, Λαμπρόπουλος Δημήτρης, Μακρής Πέτρος, Μότση Κατερίνα, Μουτσομπέγκα 'Ελλη, Μπαρής Κωσταντίνος, Μπαρής Παναγιώτης, Μπεκιάρης Θοδωρής, Μπίκας Χαρίσης, Νταρμά Ευγενία, Ξυθάλης Σωτήρης, Παγάνη Λυδία, Παρασκευοπούλου Κωσταντίνα, Σαράντη Ναταλία, Σενής Ευάγγελος, Σιάγγας Γιώργος, Σουρτζίνος Φραγκίσκος, Σπηλιόπουλος Διονύσης, Σταυρίδης Ιωάννης, Σύρπας Παναγιώτης, Σχοινοχωρίτης Παναγιώτης, Φουρτάκας Κωνσταντίνος, Φουρτάκας Νικόλαος.